“MİLLETLERİ KURTARANLAR YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” şeklindeki sözlerini anımsatan Başkan Akay, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefine; aklın ve bilimin ışığında, aydın ve çağdaş nesiller yetiştirerek katkı koyan tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum” diye konuştu.

CEHALETE KARŞI VERİLEN SAVAŞIN ÖNDERLERİ

Başöğretmen Atatürk’ün “Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir” diyerek öğretmenlerin ulus için önemine işaret ettiğini vurgulayan Başkan Akay, öğretmenlerin cehalete karşı verilen savaşın önderleri olduğunun altını çizdi.

ÖĞRETMENLER HER ZAMAN BAŞIMIZIN TACI OLACAKTIR

Öğretmenlerin, Başöğretmen Atatürk’ün  ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ sözünü unutmadan görevlerini yaptığını dile getiren Başkan Akay, şunları kaydetti:

“Öğretmenler her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakârlıklar göstererek yeni nesilleri geleceğe hazırlarken aynı zamanda ulusumuzun ve ülkemizin de geleceğini biçimlendiriyorlar. Yeryüzünün en kutsal ve en saygın mesleklerinden birini sorumluluk bilinciyle icra etmeye devam eden öğretmenler her zaman başımızın tacı olacaktır. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, sonsuzluğa uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, öğretmenlerimizin günün bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.