Bugüne kadar hazırladığı ciddi gençlik ve eğitim projeleri ile gündem yaratan, sunduğu çözüm önerileri ile devlet ile halk arasında güçlü bağlar oluşturan Atatürk Kültür Dayanışma ve Eğitim Vakfı AKDEV’in Mersin Şubesi törenle hizmete girdi. Limonlu Mahallesi’nde, Mersin Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan AKDEV Mersin Şubesi’nin açılışına AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve eşi Mine Mahruki, AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, AKDEV Mersin Şube Başkanı Ayten Arslanhan Çıtırık, Adana, Gaziantep ve Mersin ile çevre illerin Lions Kulüplerinin yöneticileri, AKUT Mersin Şubesi gönüllüleri, Doğa Koleji öğrencileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, AKDEV, MESİAD ve Lions Kulüpleri tarafından düzenlenen bir söyleşiye katılmak için geldiği Mersin’de, Türkiye’de önemli çalışmalara imza atan Atatürk Kültür Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın şube açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Mersin gibi sosyal konumu oldukça zengin bir kentte böylesi önemli bir sivil toplum örgütünün etkin çalışma yapabilecek konuma gelmesi bizler için mutluluk vermektedir. Türkiye şimdi STK’ların önemini daha çok kavrayacak, ülke yönetiminde halkın sesini yansıtacak kurumlara ihtiyaç duymaktadır. Günümüz, tek başlı yönetimden çeşitli fikirlerin olumlu yönde birleştiği bir döneme girmektedir. AKDEV bu konuda ortaya koyduğu projeleri ve çözüm önerileri ile üzerine düşen görevi oldukça başarı ile yerine getirmektedir. Mersin’deki örgütlenme AKDEV’in yapısına güç katacaktır. Buna inanıyoruz” diye konuştu.

AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız da, Merkezi Adana’da bulunan AKDEV’in İstanbul’dan sonra Mersin’de açtığı şubelerinin bir atağın başlangıcı olduğunu belirterek, “Ülkemiz insanlarına, gençlerimize, çocuklarımıza karşı görevimizi daha iyi bir şekilde yerine getirebilmek için önümüzdeki yılı atılım yılı olarak belirledik. Hedefimiz 2013 yılında Türkiye’nin dört bir yanında şubeler açarak AKDEV’i Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olmasını sağlamaktır. Sosyal sorunlara kalıcı ve değerli projeleriyle katkı sağlayan ve ülkede demokrasinin yerleşmesinde kılcal damar rolü üstlenen AKDEV, Mersin’de de sizler gibi değerli insanların desteğini alarak Atatürk’ün hedeflediği Türkiye adına var gücü ile mücadelesini sürdürecektir” diye konuştu.

AKDEV Mersin Şube Başkanı Ayten Arslanhan Çıtırık da, bu şubenin açılışı ile Mersin’de gençlere ve çocuklara yönelik projelerin çok daha verimli bir şekilde geliştirileceğini, Mersin’de kendi konumunda örnek bir sivil toplum kuruluşu olmanın mücadelesini vereceklerini belirterek, bu açılış nedeniyle yanlarında yer alarak güç veren Adana, Gaziantep ve çevre illerin Lions Kulüp Başkan ve yöneticilerine de ayrıca teşekkür etti. Açılışa Mersin Özel Doğa Koleji öğrencileri de katılarak AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ile sohbet ettiler ve başarılı öğrencilere de plaketleri sunuldu.

Açılışın en anlamlı jestini AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız gerçekleştirdi ve AKUT Başkanı Mahruki’nin eşi Mine Mahruki’ye AKDEV’in altın Atatürk rozetini takarak,  vakfın gönüllüleri arasında yerini almasını sağladı. Mine Mahruki bu sürpriz armağanı ömür boyu göğsünde taşıyacağını belirterek, “AKDEV’in tüm çalışmalarına gönül verecek, destek sağlayacak ve gerçekten gönülden çalışacağım” sözü verdi.