Uzun zamandır, gündemde olan Adana Havalimanı’nın kapatılması tartışılmasında sona yaklaşılıyor. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, sessiz sedasız, Resmi Gazete’nin 27 Mart günlü ve 27534 sayılı nüshasında yayınlandı bile.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalarının bulunduğu kararname ile Mersin’e “Çukurova Bölgesel Havaalanı” kurulması öngörülüyor.

Bakanlar Kurulu Kararı’nda, Adana-Mersin bağlantı yolundan başlayarak, Kargılı ve Çağbaşı mevkilerinde Çukurova Bölgesel Havaalanı’na ilişkin kamulaştırma çalışmalarının “ivedilikle” yapılması isteniyor.

 

ACELE KAMULAŞTIRMA İSTENİYOR

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı aynen şöyle:

“Karar Sayısı : 2010/258

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü yatırım programında 2009E030210 proje numarası ile yer alan Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla ekli planda gösterilen taşınmazların Ulaştırma Bakanlığı (Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) tarafından acele kamulaştırılması; adı geçen Bakanlığın 22/3/2010 tarihli ve 4507 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 22/3/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır”

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, Adana bir değerini daha Mersin’e kaptırırken, Adana halkının oylarıyla, Ankara’ya gönderilen iktidar-muhalefet tüm milletvekillerinin, bu olay karşısında kıllarını kıpırdatmaması, bugüne kadar büyük tepkilere yolaçmıştı.

AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Ekspres'i arayan çok sayıda okur. Bakanlar Kurulu kararıyla Mersin'e Çukurova Bölgesel Havaalanı kurulmasına ilişkin, başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere Adanalı parlamenterlere tepki gösterdiler. Adanalılar, AKP'li milletvekillerini seçimle işbaşına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la uğraşacağına, kent ekonomisini büyük oranda katma değer yaratan Şakirpaşa Havaalanı'na sahip çıkmaları gerektiğine dikkat çektiler.