İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt 17 Haziran Pazartesi günü Toros Gazetesi’nde İnci Yılmaztürk imzasıyla çıkan habere ilişkin, yalan ve iftiraya dayalı bu haber karşısında İMO Adana Şubesi’nin gereken adımları atacağına dair açıklama yaptı.

Açıklamasında, İnşaat Mühendisleri Odası’nın her zaman doğrulardan yana olduğunu, kamu yararı güden çalışmalar yaptığını aynı zamanda yanlış uygulamaları eleştirmekten kaçınmadığını belirten Zekeriya Turanbayburt, İMO tarihinin bunu açıkça gösterdiğini, dost düşman herkesin bunu çok iyi bildiğini belirterek “Kamunun zarara uğratıldığını düşündüğümüz konuların üzerine gitmemiz, kamuoyuna sunmamız, bu haksızlıklardan, bu yanlışlardan nemalananları rahatsız etmektedir. Toros Gazetesindeki yalan haberin bu eleştirilerden, kamu zararına yapılan uygulamaları açığa çıkarmamızdan rahatsız olanlar tarafından gündeme taşınmaya çalışıldığını düşünüyoruz” dedi.

Yalan ve iftira dolu bu haberi yapanların ne yazıktır ki gazeteciliğin gerektirdiği araştırmanın yanı sıra doğru habercilikten de bihaber olduğunu üzülerek belirten Turanbayburt şöyle devam etti: “Gazetelerinde ’Al parayı ver vizeyi’ başlığını atanlar 2013 yılından bu yana İnşaat Mühendisleri Odası’nın Proje Vizesi yapmadığını bile bilmemektedir. Elbette ki bilmemek ayıp değildir, ancak küçük bir araştırma yapsalardı bu gerçeği öğrenip komik duruma düşmezlerdi. İnşaat Mühendisleri Odası altı yıldır proje vizesi yapmamaktadır. Belgeye, bilgiye, doğruya dayanmadan, sözde “bir teknik uzman”a dayandırılan haberle İMO üzerinde şaibe yaratılmaya çalışılmaktadır. Ancak şu bilinmelidir ki; İMO tarihi böylesi iftiralardan zarar görmeyecek denli itibarlı bir örgüttür. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubemizin kentimiz için, ülkemiz için, yanlışların karşısında olmaya her zaman devam edeceğini bu vesileyle kamuoyuna bir kez daha duyururuz.”

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, İMO’ya karşı girişilen çirkin iftira karşısında yasal hakları saklı kalmak üzere her platformda gereken adımları atacağını sözlerine ekledi.