Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen, Osmaniye’deki çadırkentte yaşayan 10 bin Suriyeli Türkmen adına Adana’ya gelen Suriye Türkmenler Birliği Başkanı Bekir Atacan ve birlik yöneticisi Dr. Sedat Acuz’un ricaları üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın Türkmenler Otağı’nı onurlandırdığını söyledi.

   Türkmen Ağası ve Yörük Ağası seçtikleri Zihni Aldırmaz’ın her zaman kendilerinin yanında olduğunu vurgulayan Demirdüzen, “Sayın Başkanımız bugün Suriyeli Türkmen kardeşlerimize merhaba demek için burayı şereflendirdiler. Osmaniye’deki çadırkentte 600’ü çocuk, 1600’ü öğrenci olmak üzere 10 bin Türkmen bulunmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’dan Suriyeli Türkmenler adına ricada bulunduk. Osmaniye’deki çadırkentte yaşayan kardeşlerimizin morale ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyemizin tiyatro, Türk Sanat Müziği ve folklör ekiplerinin Osmaniye’deki kardeşlerimize moral vermeleri konusunda başkanımızdan talepte bulunduk. Sağolsunlar kendileri de bizleri kırmadı, etkinlik düzenleyebileceklerini ifade ettiler. Çukurova Türkmenleri olarak Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sarraf, altının kıymetini biliyor. Sayın Aldırmaz da Yörük Türkmenlerin kıymetini en iyi bilen büyüklerimizdendir” şeklinde konuştu.

   Çadırkentte etkinlik düzenlenmesi konusunda Osmaniye Valisi ve Belediye Başkanı ile temasa geçeceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Hava koşullarının uygun olması halinde, çadırkentteki kardeşlerimize mutlu bir gün yaşatmak isteriz” dedi.

   Suriye Türkmenler Birliği Başkanı Bekir Atacan, “Sayın Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Adana bizlere her zaman ev sahipliği yaptı. Adana’daki Türkmen kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz” derken  Suriye Türkmenler Birliği yöneticisi Dr. Sedat Acuz da, “İlgileri nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.