Zihni Aldırmaz, Yumurtalık ziyaretinde, Belediye binası önünde Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu, belde belediye başkanları, belediye yetkilileri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Belediye binasında bir süre Belediye Başkanı Turgut Erişmen ve beraberindekilerle sohbet eden Zihni Aldırmaz, sorunları dinledi ve çözümü konusunda gerekli talimatları verdi.

Zihni Aldırmaz daha sonra Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen ile birlikte Yumurtalık Belediyesi’nin çalışmalar yaptığı sahili gezdi ve bilgi aldı. Yumurtalık’ın turizm açısından önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Yeni yasa ile birlikte artık Yumurtalık da büyükşehir sınırları içine alındı. Biz bu güzel ilçeye her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Sayın Başkan Turgut Erişmen ile birlikte, el ele vererek sizlere en iyi hizmeti vereceğiz. Yumurtalık’ın ne eksiği varsa birlik beraberlik içinde giderilecek” dedi.

Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen ise ilçeye ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın geldiğini belirterek, Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

Şimdiye kadar Zihni Aldırmaz’dan önemli destek gördüklerini anlatan Turgut Erişmen, desteğin bundan sonra da süreceğine inandığını bildirdi.

Yumurtalık kalesini, ardından balıkçıları ziyaret eden Zihni Aldırmaz, daha sonra Yumurtalık’ta devam eden kazı çalışmalarının bulunduğu bölgeye geldi. Burada ortaya çıkarılan ve çok değerli olduğu ifade edilen “Atlı Eros” mozayiğini de inceleyen Zihni Aldırmaz, bin 500 yıllık olduğu belirlenen mozayikle ilgili kazı çalışması yapan uzmanlardan bilgi aldı. Zihni Aldırmaz, “Bunlar dünya mirası, hepimizin sahip çıkması gerekir” şeklinde konuştu.

Zihni Aldırmaz’ın Yumurtalık gezisindeki son durağı dolmuşçular oldu. Dolmuşçuların sorunlarını dinleyen Zihni Aldırmaz, özellikle yol sorununun dile getirilmesi üzerine Yol Müdürü Hüseyin Dündar’a sorunun giderilmesi için çalışma yapılması talimatı verdi.