Özel Burç Çukurova Anaokulu'nda, öğrenciler, alfabeden önce İngilizce öğrenmeye başlıyorlar.

Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, oluşturulan bir program dahilinde de haftalık derslerin 4 saatini Türk öğretmenler verirken 3 saatinde de derslere İngiltere’den gelen eğitimcilerin girdiğini anlattı. 7 saatlik dil eğitiminin yeterli olmadığını, bunun için de çocukların İngilizce’yi gündelik hayatta da kullanabilmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını kaydeden Başol, bu sürece aileyi de dahil ettiklerini belirtti.

Başol, “Öğretmenlerimizle yaptığımız zümre toplantılarının ardından, öğrencilerimizin günlük hayatta pratikte kullanabileceği 10 kelime ve 5 cümleyi tespit ederek, bunu öğretmenlerimizle birlikte velilere de ‘Burç Karne’ ile ulaştırıyoruz. Ailelerimizi de bu konuda bilgilendirdik. İdarecisinden hizmetlisine, öğretmeninden anne babaya kadar herkes ortak hareket ediyoruz. Hem sokul, hem de ev ortamında İngilizce ile ilgili çalışma yapıyoruz” dedi.

Çocukların her yönüyle İngilizce’yi öğretme noktasında ilk adımı atarken, önemli bir altyapıya da sahip olduğu görüşünü dile getiren Ramazan Başol, bunun yanında da öğrendikleri yabancı dili pratikte uygulama yani konuşma adına da önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti. Özellikle öğrenci velilerinin bu çalışmalardan çok memnun olduğunu kaydeden Başol, “Velilerimize gönderdiğimiz metinlerde İngilizce kelimelerin hem yazılışı, hem okunuşu, hem de anlamı yazıyor. Yani İngilizce bilmeyen anne babalar bile çocuğuna İngilizce konusunda yardımcı olabilecek” ifadesini kullandı.