Geçtiğimiz yılın yaz aylarında gazete manşetlerinde yer alan ve ‘Yıkılamayan bina’ şeklinde gündeme gelen Tellidere Mahallesi 72163 Sokak üzerinde bulunan kaçak apartman inşaatı Seyhan Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

 

ANAYOLUN ORTASINDA APARTMANIN NE İŞİ VAR?

İmar planında 25 metrelik yol olarak görülen ve ruhsatsız olarak yapımına başlandığı tespit edilen, Tellidere Mahallesi 72163 Sokak üzerinde bulunan bodrum + zemin + 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı apartman gelen ihbar ve şikâyetler üzerine belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım öncesi belediye ekipleri çevrede herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemi alırken yıkım 2 günlük çalışma sonunda tamamlandı.

 

REKOR PARA CEZASI

Apartmanı ruhsatsız yaptığı tespit edilen inşaat firmasına da rekor derecede sayılabilecek para cezası kesildi. Bodrum ve zeminle birlikte toplam 6 katının kaba inşaatının tamamladığı tespit edilen bina için inşaat firmasına toplam 205 bin 815 lira 60kuruş para cezası kesildi.

 

KAÇAK İNŞAATLARA GÖZ YUMULMUYOR

Seyhan Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ilçede bulunan; bu ve buna benzer kaçak binalara göz yumulmadığı ve gerekli yasal işlemlerin yapıldığı bildirildi. 5 Nisan 2014 gününden buyana ruhsatsız ve kaçak yapıldığı tespit edilen Yeşilyurt, İstiklal mahallerinde bulunan 2 ev ile birlikte 3’üde metal sanayi sitesinde bulunan toplam 6 ruhsatsız binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yine yapılan açıklamada bundan sonra oluşabilecek kaçak ve ruhsata aykırı yapılara gerekli yasal müdahalelerin yapılacağı bildirildi.