"ARAÇ ADANA SICAĞINA MARUZ KALDIĞI İÇİN..."

2008 yılında 0 araç alan Coşkun Boysan 26 Nisan 2013'te Sarıçam'da seyir halindeyken motorunda çıkan yangın nedeniyle aracı tamamen yandı.  Aracını yetkili servise götüren Boysan "mekanik hata" olmaması nedeniyle bir sonuç alamadı. Dava süreci başlayan olayda, 
2. Tüketici Mahkemesinde açılan ilk dava reddedildi. Yargıtayın davanın tekrar görüşülme kararının ardından yapılan duruşmada, bilirkişi incelemesinde otomobildeki yangının fan motorundan kaynaklanabileceğini tespiti yapıldı.   Dava sürerken Coşkun Boysan 2017 yılında hayatını kaybederken davayı oğlu Emre Boysan sürdürdü.  Emre Boysan da kararı Yargıtay 6.Hukuk Daire Başkanlığı'na taşıdı.

YARGITAY "ARAÇ ADANA SICAĞINA MARUZ KALDI"

Yargıtay 6. Hukuk Daire Başkanlığı araç ile ilgili kararını verdi. Karar ise şu şekilde:

"6 yaşındaki ve 178 bin kilometredeki bir aracın eski olduğunu, elektrik kablolarının Adana'da yüksek çevre sıcaklığına maruz kaldığı için soğuk sıcak farklarından dolayı niteliğini kısmet yitirmiş, kısa devre yapmasının yüksek ihtimal olduğu, 21 Aralık 2012 tarihinde yetkili serviste bakımı yapılan araç için herhangi bir elektrik arızası belirtilmediği, yetkili servisin ise servis prensipleri gereği müşteriden şikayeti öğrenip buna göre onarım işlemi yapmak olduğu anlaşılmıştır. Davanın reddine karar verilmiştir."

"OLAN ARACIMIZA OLDU"

Yetkili servisin bakımı tam yapmadığını öne süren Boysan, "Bütün eksikleri sizin belirleyip, yetkili servise yazılı olarak vermezseniz yetkili servisin herhangi bir kusuru olmadığı gibi bir karar çıktı. Bu da bizi düşündürdü. Mahkeme herkese sende haklısın diyerek karar verdi. Ancak araçsız kalan biz olduk" ifadelerini kullandı.