Ankara merkezli faaliyet gösteren ve kısa adı HASVAK Vakfı  olan Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nın 38. kuruluş yıldönümü nedeniyle verdiği 38. Yıl Eğitime Katkı Verenler Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nden biri (38. Yılda 38 Onur Ödülü) Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne layık görüldü. Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin eğitime yaptığı katkılar nedeniyle verilen ödülü, dernek başkanı Didem Sürenler, İstanbul’da düzenlenen gecede vakıf yöneticilerinden aldı.

 

Türkiye’nin “Camadam” ismiyle tanıdığı Zeki Ünal’ın annesi Didem Sürenler’in başkanlığını yürüttüğü Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne, Ankara merkezli Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’ndan onur ödülü geldi. Vakfın 38. kuruluş yıldönümü nedeniyle “38. Yılda 38 Onur Ödülü” adıyla dağıttığı ve üst seviyede sosyal sorumluluk projelerine uygun görülen onur ödüllerinden biri eğitime verdiği katkılardan dolayı Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin oldu. “Camadam” Zeki Ünal’ın ilköğretim okulu çocuklarıyla buluştuğu; toplumda engellilerle ilgili önyargıları ortadan kaldırıp, farkındalık yaratmayı amaçlayan “Kaynaş Paylaş” isimli projeyle onur ödülüne layık görülen dernek, Adana’ın ismini Toroslar’ın ötesine taşıdı.

MİSYONUMUZ EĞİTİM, MİSYONUMUZ ENTEGRASYON

Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, “Derneğimizin temel amaçları arasında anne, baba, meslek elemanları ve engellilerle birlikte yaşayan insanların eğitilmesi var. Bu kapsamda yürüttüğümüz dernek projemiz ödül aldı. Yaptığımız işin Türkiye genelinde yankı bulması ve onur ödülüne layık görülmesi bizlerin şevkini ve heyecanını artırdı. Çok sayıda projeyi hayata geçirdik ve bir o kadarını da sürdürüyoruz. Dernek olarak misyonumuz eğitim, vizyonumuz ise entegrasyon. Önümüzdeki süreçte temel hedeflerimize ulaşmak için çok daha fazla etkinlik, proje ve faaliyete imza atacağız” dedi.