ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Büyükşehir ve Ceyhan Belediye Meclis Üyeleri, Daire Başkanları ile çok sayıda konuğun katıldığı açılışta konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Ceyhan’ın yetiştirdiği bir siyasetçi olarak, Ceyhan’A hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü, “Arkadaşlarım, dostlarım, partililerim de bilir ki, siyasetteki başarılarımızı ve unvanlarımızı her şey önce Cenab-ı Allah’ın lütfu olarak görürüm,  Ondan sonra kendimi borçlu hissettiğim yer Ceyhan’dır. Onun için bu konuda sorumluluğumuz nefesimiz yettiği müddetçe sizlere karşı devam edecek ve ben sizlere borcumu ödemeyi, hizmet etmeyi sürdüreceğim” dedi.

ZORU HEMEN, İMKANSIZI ZAMANLA BAŞARACAĞIZ

Yeni yasayla birlikte su ve kanalizasyon idaresinin bundan sonra ilçelerde de Büyükşehir’in sorumluluğunda olduğunu açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Bir çatışma kültürü içinde kesinlikle değiliz. Yetki kargaşası içinde olmayacağız. Yetki hırsızı da değiliz. İnsanlar sadece maddi imkanlarıyla değil, heyecanları ve inançlarıyla da hizmet etmeliler. Maddi imkanları ifade edecek olursak son 3 buçuk yılda 5 bin personel alınarak şişirilen bir Adana Büyükşehir Belediyesi’ni teslim aldık fakat bunun için hiç kimse ağladığımızı, sızladığımızı duymaz. Çünkü işlerin iyi gitmediğini ifade ederek, bozuk işleri düzeltmeye talip olduk. Mazeretlerin arkasına sığınmak aslında başarısızlığa talip olmak, onu erken ilan etmektir. Biz zoru hemen, imkansızı da zamanla başarmak üzere yola çıktık.”

MEVCUT BELEDİYEYLE CEYHAN İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

ASKİ’NİN, Ceyhan’la Büyükşehir’in diyaloğunun da pekişmesine katkı koyacağını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “ ASKİ Ceyhan Şubesi, sizlerin daha kolay ulaştığı, ara ara bizim de burada sabah mesaisine başladığımız, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin burada sizlerin derdini dinlediği ve arkadaşlarımızın sık sık Ceyhanlılarla buluşmak için bir araya geldiği bir mekan olacak. İnşallah Ceyhanlı hemşehrilerimize hizmet etme imkanını burada devam ettireceğiz. Sizleri çağdaş Ceyhan’ın bir parçası ve hemşehrisi olarak yüceltmek ve mutlu etmek bizim vazifemiz olacak. 3 dönem belediye başkanlığını yürüttüğüm Ceyhan’da, mevcut Ceyhan Belediyesi’yle her türlü işbirliğine, hizmete hazırız. Olumsuzlukların arkasında Adana Büyükşehir Belediyesi aranmasın. İşbirliği noktasında samimi duruşları kesinlikle geri çevirmeyiz. Ceyhan’da hizmet için varız. Bugün Ceyhan Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nden olmaması, bizi Ceyhan’a hizmet etmekte zerre kadar tereddüt içine sokmayacaktır. Ceyhanlıların iradesine sonuna kadar saygı duyan bir hemşehriniz, kardeşinizim. Onun için Ceyhan’a hizmet etme şerefini bundan sonra da yaşamak istiyoruz. ASKİ Genel Müdürlüğü Ceyhan Şubesi Hizmet Binası hepimize, Ceyhanımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

CEYHAN’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILACAK

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesiyle Adana’nın ilçelerinde ASKİ şubesi açılacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk şubenin Ceyhan’da açılıyor olması bize ayrı bir heyecan, gurur veriyor. İnşallah bundan  sonra Büyükşehir imkanlarıyla Ceyhan’da büyük yatırımlar yapacağız. Açılışını yapacağımız şube; başta tahsilat olmak üzere işletme bakım hizmetlerini yürütecek. Yanı sıra Ceyhan’ın kaderini değiştirecek büyük yatırımlarımız Adana Büyükşehir ASKİ Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek. Öncelikle Ceyhanlıların sorunlarını, dertlerini anlatacağı yer, açılışı yapılan ASKİ şubesidir.”