Adana´da ev ve işyerlerinde ortaya çıkan atıksuyun 2 bin 810 kilometrelik kanalizasyon şebekesiyle arıtma tesislerine ulaştırıldığını ve arıtıldıktan sonra deşarj edildiğini belirten Yılmaz, daha önce belde belediyesi olan, yeni merkez ilçelerin kurulmasıyla mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinin kanalizasyon şebekesi ve atıksu arıtma tesislerine kavuşacağını müjdeledi.

Yılmaz, Kürkçüler, Suluca, Yakapınar, Baklalı, Geçitli, Abdioğlu, Havutlu, Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu, Karayusuflu, Salbaş ve Çatalan´da kanalizasyon etütlerinin yapılıp, atık su arıtma tesisi yerinin belirlenerek fizibilite raporlarının hazırlanacağını, ayrıca bu bölgede atıksu ve yağmursuyu şebekesinin de projelendirileceğini belirtti.

Adana´nın kuzey batısındaki Kabasakal Mahallesi ile DSİ´nin sağ sahil ana kanalı arasında kalan bölüm ve şehrin kuzey doğusundaki Çukurova Üniversitesi ile Kozan yolu arasında kalan Sofulu bölgesi ile Buruk Mahallesi gibi planlı yerlerin yanında Akkuyu, Kılıçlı ve diğer mahallelerin de atıksu şebekelerinin projelerinin yapılacağını kaydeden Yılmaz, şehrin kuzey batısındaki eski ilk kademe belediyelerinden olan Salbaş bölgesinde atıksu arıtma tesisi projesinin de yapılacağını söyledi.

Yılmaz, "450 kilometre olarak planladığımız kanalizasyon şebekesi ile birlikte 3 adet doğal atıksu arıtma tesisini projelendiriyoruz. Kanalizasyonu olmayan yerleşim birimlerinde şebekesinin yapılıp atıksuların belirli noktalara akışının sağlanması için gerekli pompa istasyonlarını planlıyoruz. ASKİ olarak sorumluluk bölgemizde projelendirdiğimiz 450 kilometre kanalizasyon şebekesi ve 3 adet atıksu arıtma tesisini bütçe gelirlerimize ve bağlı olarak 5 yıl içinde tamamlama gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Yapılan tüm çalışmalarda Adana’nın 2045 yılı tahmini nüfusunun hedef alındığını ve yatırımların buna göre planlandığını belirten Yılmaz, amaçlarının Adana halkına en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu kaydetti.