Kutlamalar kapsamında Atatürk Parkı'nda başlayan törene, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile askeri ve mülki erkan katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, bando ve öğrencilerin taşıdığı Türk bayrakları eşliğinde Tren Gar'ına doğru yürüyüşe geçildi.
Atatürk'ün Adana'ya trenle gelişi, buradaki törenle kutlanmaya devam etti. Törende, temsili olarak Atatürk'ün geldiği tren karşılandı. Trenden inen gaziler, beraberindeki Türk bayrağını Vali İlhan Atış'a teslim etti. Sergi açılışının ardından istasyon önünde düzenlenen programda, öğrenciler şiir okudu ve folklor ekibi gösteriler sundu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'ndan önce 2, savaştan sonra ise 7 olmak üzere Adana'ya toplam 9 kez geldiğini ve bu ziyaretler sırasında Adana'nın Anadolu'daki öneminden söz ettiğini vurguladı.
Aldırmaz, şöyle konuştu:
"Yakın tarihimiz açısından önemli günlerin kutlanmasındaki amaç, Büyük Önder'in gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşılmasında Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı kuvvetlendirmektedir. Bizler de, yurt sevgisini esas alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atatürk'ün taktirini kazanmış bu kentte doğup büyümenin gururunu yaşarken, ona layık olmaya çalışıyoruz."
Törenlere Atatürk'ün Adana'ya geldiğinde kullandığı ev olarak bilinen Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi'nde devam edildi.