Program Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Türkiye Kuvay-ı Milliye Mücahitler ve Türkiye Muharip Gazi Dernek üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar Belediye Bandosu eşliğinde İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Gar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Mart 1923'te buharlı trenle Adana'ya gelişi canlandırıldı. Tarsus istikametinden kentte gelen gazileri temsil eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nden gazileri temsilen bir kişi elindeki Türk bayrağını öperek Adana Valisi İlhan Atış'a verdi. Vali Atış, üç kez bayrağı öperek teslim aldı.

Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, günümüzde uluslar arası platformlarda Türkiye aleyhine yoğunlaşan çabaların Atatürk'ün 87 yıl önce Adana'da verdiği mesajların ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdiğini kaydetti. Vali İlhan Atış da Ulu Önder'in Adana'yı bir çok kez ziyaret ettiğini kaydetti.

Törenlere vatandaşların yeterli ilgi göstermemesinden rahatsız olan Atış, bunun nedenini ilgili kurum ve kuruluşların gerektiği şekilde duyuru yapmamış olmasına bağladı. Öğrencilerin şiir okuması ve Büyükşehir Belediyesi folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi ziyaret edildi.