KOSGEB Dış Uzman’ı Gülhan Yıldırım’ın sunumuyla yapılan seminerde “Girişimcilik Destek Programı” konusu işlendi. Programın amacının girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasının olduğunu söyleyen KOSGEB Dış Uzmanı Gülhan Yıldırım, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenir. Bu eğitimler, 24 saati atölye çalışmalarından oluşan toplam 70 saatlik eğitimler olup; genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Bu destekten; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni, KOSGEB Genç Girişimci Geliştirme Programı’nı, Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı’nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler, İŞGEM’ DE yer alan işletmeler yararlanabilir” dedi.

 

Girişimcilik Ruhunu Aşılayacağız”

 

Seminerin amacının özellikle Sarıçam’da yeni iş kuracak kişilere ve küçük ölçekli faaliyet gösteren iş yerlerine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Adana Toros Dernekleri Başkanı Cenap Erol, “Federasyon olarak KOSGEB ile işbirliğine girip öncelikle Sarıçam ilçesinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlerleyen dönemde Feke gibi yüksek rakımlı ilçelerimizde yöre halkımıza seminer vereceğiz. Bu seminerler doğrultusunda da Adana’ya yeni girişimci arkadaşlarımızı kazandırmış olacağız. Seminerlerimiz tamamen ücretsiz olup, seminerlerin sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz” dedi.

 

Katılım Yoğundu

 

Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yapılan seminere, Adana Toros Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Mahmut Nimet Dalkır, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli, Saimbeyliler Derneği Başkan Yardımcısı Duran Ekram ve Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardımcısı Mehmet Gül ve Yusuf İlli katıldı.