ATOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Fidan, yoksul öğrencilere burs verilmesi amacıyla 1965 yılında beş öğrenciyle yola çıkan, günümüze kadar maddi durumunun yetersizliğini belgeleyen 16 bini aşkın üniversite öğrencisine burs veren ATOSEV’in, her yıl bir önceki yılı katlayarak artırdığı bursiyer öğrenci sayısı bakımından ülkemizin başlıca kurumları arasında yer almasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

ATOSEV Sosyal Tesisleri’ni 2015 yılı içerisinde üyelerinin beklentileri doğrultusunda tümüyle yenileyerek hizmet kalitesini yükselttiklerini ifade eden Necati Fidan, temel hedeflerini bursiyer öğrenci sayısının artırılabilmesine yönelik olarak ATOSEV’in finansal açıdan daha güçlü bir yapıya ulaştırılabilmesinin oluşturduğunu vurguladı. Vakfın ana gelir kalemlerini; üye aidatları, kira gelirleri, pano ve çelenk gelirleriyle nakit bağışların oluşturduğunu kaydeden Necati Fidan, “Önümüzdeki dönemde gelir kalemlerinin çeşitlendirilmesine yönelik yeni projeler geliştiriyoruz. Bu yöndeki projelerimizin hayata geçirilmesiyle ATOSEV’in ekonomik bakımdan daha güçlü bir şekilde yeniden yapılandırılması mümkün olabilecektir. Böylelikle bir yandan maddi durumlarının yetersizliği nedeniyle öğrenimlerini sürdürmekte güçlükler yaşayan daha çok öğrencimize destek olabilme şansını elde ederken, bilgi ve eğitime destek vererek, çağdaş, donanımlı ve üretken insanların yetişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Günümüzde birçok başarılı öğrencinin maddi yetersizlikler yüzünden eğitim süreçlerini ilk, orta veya yüksek öğrenim aşamasında bırakmak zorunda kaldıklarını belirten ATOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Fidan, bunun önüne geçilebilmesi için Türkiye’de burs veren kurumların artırılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Başarının desteklenmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Fidan, Hakkari dağlarında çobanlık yapan bir öğrencinin kendisini destekleyen kaynaklara ulaşabilmesiyle ABD’nin saygın üniversitelerinde bilim adamı olmasına kadar uzanan örneklerin burs imkanı gibi küçük desteklerle artırılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Öğrencilerin kendilerine çeşitli alanlarda sağlanan burs imkanlarını başarılarının mükafatı olarak değerlendirdiklerinden bilime, araştırmaya, sanata ve spora yoğunlaştıklarını ve bu alanlarda öne çıktıklarını söyleyen Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maddi zorluklar yüzünden okuyamadıklarından toplum içerisinde kaybolup giden ve mutsuz bir yaşam sürdüren bir tek öğrencinin bile hayallerine ulaşmasını sağlayabilirsek bu mutluluk bize yeter. Adana Ticaret Odası ve ATOSEV yönetim kurulları olarak bu düşünce doğrultusunda fazladan bir öğrenciye bile burs imkanı yaratabilecek kadar titizlikle çalışıyor, gelir artırıcı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. ATOSEV 50 yıldır olduğu gibi inşallah daha nice 50 yıllar boyunca genç beyinlerin yetişmelerine ve topluma hizmet edebilmelerine katkıda bulunacaktır. Bu anlamda hayırseverleri maddi ve manevi imkanlarıyla kendi alanında ülkemizin önde gelen kurumları arasında bulunan Vakfımıza destek olmaya davet ederken, kendilerine bu yöndeki desteklerinin en doğru adrese ulaştırılacağı konusunda da teminat veriyoruz.”