Mühendislik ve İşletme Fakültesi’nden 136  lisans öğrenci, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri ve Bilişim Enstitüsünden 236 öğrenci diplomalarını alırken, mezuniyet sevinçlerini, görkemli bir törenle kutladılar.
     ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Tokgöz, Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt Önal, Prof. Dr. Hasan Kurtaran’ın yer aldığı programda, fakülte dekanları, öğretim görevlileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve veliler hazır bulundular.


     Törende bir konuşma yapan Rektör Tümay, Üniversitenin ikinci yıl mezunlarını verdiğini, ancak Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ismiyle ilk mezunlarını vereceğine değinerek, genç mezunlara şöyle seslendi; "Sizler, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih ettiniz. Bazılarınız, Adana dışından geldiniz. Üniversitede dersler, sınavlar, laboratuvarlar, araştırmalar, ödevler, projeler ve stajlarla dolu bir öğrencilik hayatı geçirdiniz. Sonunda bu zorlu süreci tamamladınız ve diplomanızı hak ettiniz. Sizleri, gösterdiğiniz bu başarıdan dolayı tüm kalbimle tebrik ediyorum." dedi. 


          Adana Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programından mezun oldu. Uludağ, diplomasını  ATÜ  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ın elinden aldı. 
     Program, Konferans Salonunda gerçekleşen konuşma ve plaket merasiminin ardından  Tören Alanında oluşturulan platformda gerçekleşen kep atma etkinliğiyle  son buldu.