ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, sanayileşmiş, bağımsız, demokratik, sağlıklı, çevreye saygılı, eşit, özgür ve adil bir toplum, kent ve ülke değerleri çerçevesinde kamu yararını gözetmek amacıyla bu oluşumun sağlandığını söyledi.

Çıtırık, “Amacımız halk çıkarlarını koruma doğrultusunda bir yaklaşım içerisinde bulunmak, Adana’da akademik meslek kuruluşları arasında düzenli bir iletişim ortamı oluşturmaktır. Kentimizin ortak sorunları ve amaçlar çerçevesinde işbirliğini sağlamak, demokratik ve örgütlü bir toplum yapısını oluşturma sürecine katkıda bulunmak, daha yaşanabilir bir kent kültürüne ulaşabilmek, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak amacıyla çalışmalarımız olacaktır” dedi.

ADAMOB kuruluş protokolü uyarınca, Dönem Sözcülüğünü Adana Eczacı Odası üstlenmiş, 4 ay süreyle Eczacı Odası Başkanımız Ersun Özkan görevini layıkıyla yerine getirerek, süresini tamamlamıştır.

05.05.2014 günü yapılan ADAMOB Olağan Toplantısında, ülkemizin içerisinden geçtiği hukuk skandalları, hukuk devletinin ağır yara alması, Cumhurbaşkanlığı seçimleri de gözetilerek ADAMOB Dönem Sözcülüğü görevini 4 ay süreyle Adana Baro Başkanlığı almıştır.

İLK ZİYARET SÖZLÜ’YE..

ADAMOB Dönem Sözcülüğü görevini üstlenen Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, beraberindeki TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emin Kavi, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Hüseyin Atıcı, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ve Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gaffar Aktoz  ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Baro Başkanı ve ADAMOB Dönem Sözcüsü Av. Mengücek Gazi Çıtırık, meslek odalarınca hazırlanan ve Adana’nın gelişmesine katkı sağlayacak önemli projeleri içeren bir raporu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye sundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana’yı kentin dinamikleri ile birlikte yönetmek istediklerini, belediyenin halkın belediyesi olacağını söyledi.