“GELECEK SİZSİNİZ, UMUTSUZLUĞA ASLA YER YOK”

Av. Gökayaz, öğrencilerin kendisine yöneltilen sorularını cevapladı, talep ve önerilerini dinledi.  Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. İlhan Yücel Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Karakaş yaptı.

Moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin’in yaptığı toplantıda, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, "Baro Teşkilatı, Görev ve Yetkileri" konusunda görüş, düşünce ve önerilerini öğrencilerle paylaştı. İnteraktif sunumunda, öğrenim hayatı, kariyer yolculuğu ve mesleki tecrübelerini öğrencilere anlatan Av. Gökayaz, hukuk Fakültesi mezunlarının yalnızca hukuki alanda değil çeşitli dallarda da görev ve sorumluluk alabileceğine dikkat çekti. 

Ülkede hakim ve savcı mülakatlarındaki sorunlara değinen Av. Gökayaz, sistem liyakat esasına dayanırsa yargıya güvenin artacağını söyledi. Av. Gökayaz, avukat adaylarına da umutsuzluğa asla kapılmamalarını tavsiye etti. Av. Gökayaz, Avukatlık mesleğinin sorunları, çözümleri ve geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulunup, görüşlerini aktardı.  Av. Gökayaz, “Sizlerle bir arada olmak hakikaten çok güzel, iyi ki buradayım iyi ki sizlerle beraberim. Mesleğin ilk yıllarında bizler de çok zorlandık. Özellikle hangi mesleği yapmak istiyorsanız kariyerinizi planlamaya şimdiden başlamalısınız. Her biriniz bu okuldan mezun olduğunuzda kiminiz hakim, kiminiz savcı, kiminiz avukat olarak topluma hizmet edeceksiniz. Gelecek sizsiniz, umutsuzluğa yer yok.” dedi.

Av. GÖKAYAZ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Av  Gökayaz, "Üniversitemiz ile işbirliği halindeyiz, öğrencilerimiz ile sürekli iletişim içindeyiz. Böylesi güzel bir ortamda sizlerle bu keyifli söyleşi de olmamızı sağlayan hukuk kulübüne, kıymetli dekanımıza, katılımlarından dolayı tüm akademisyenlerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu. Daha sonra Gaziantep Baro Başkanı Av. İskender Kahraman “Stajyer ve Genç Avukatların Sorunları ve Çözüm Önerileri ” ve Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemlerinin, Uyuşmazlıkların Giderilmesindeki Avukatın Rolü” konularında söz aldı. Toplantı sonunda Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin tarafından Baro Başkanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.