4 gündür yollarda olan Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri, 56 baro başkanı ile birlikte bugün Ankara'da buluştu

Burada Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Eskişehir yolunda karşılandılar. Ancak Emniyet güçleri tarafından Baro Başkanlarının Ankara’ya girişine izin verilmemesi üzerine yürümek isteyen Baro Başkanlarımızdan Gaziantep Barosu Başkanı Av.Bektaş Şarklı ve İzmir Barosu Başkanı Av.Özkan Yücel polis şiddetine maruz kaldı.

.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaşananların hukuksuz ve yasaya aykırı, vahim ve utanç verici olduğunu belirterek şunları söyledi;

“İddia ve karar makamlarını baskı altına alarak, yandaş ve bağımlı yargıyı oluşturan siyasi iktidarın, kendi eksenine alamadığı baroları da bağımlı hale getirebilme amacıyla yapılmak istenen ‘Avukatlık yasası Değişikliklerine’ karşı tek ve bir hareket eden baro başkanlarımız hak arayışı ve demokratik eylem olan savunma yürüyüşünü başlattık.

Hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi, kadına yönelik şiddetin ve çocuklara yönelik cinsel istismarın, çevreye, doğamıza yönelik işgallerin son bulması, yaşanabilecek bir çevre, adil yargılanma için baro başkanlarımızla yürüyüşe geçtik. Ancak, isteğimiz olan hukuk devleti kavramının tam aksi polis devleti anlayışı ve dayatmayla karşı karşıya müdahalelere maruz kaldık.

“SAVUNMAYA BAĞIMSIZLIK, ÜLKEYE ADALET İSTİYORUZ”

Bizler, hukukçular, ülkesini seven insanlar ve duyarlılık sahibi yurttaşlar olarak hak, hukuk ve adalete sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ankara’ya girişimize şu anda izin verilmiyor. Özgürlüklerin ihlal edildiği bu korku imparatorluğu döneminde baro başkanları Ankara’ya giremiyorsa, bu tablo yurttaşlarımızın hak aramada ne kadar sıkıntılı olduğunu göstermektedir. Savunmaya bağımsızlık, ülkeye adalet istiyoruz. Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe ve savunmanın tasfiyesine şiddetle karşıyız. Baroların ayrıştırılmasına ve bölünmesine asla izin vermeyeceğiz."

Bu arada Baro Başkanlarının Eskişehir yolundan Ankara’ya girmek için bekleyişi devam ediyor.

#SavunmaYürüyor hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve savunmaya özgürlük yürüyüşümüz baskıcı polis devleti anlayışı ile engelleniyor, bu devran böyle sürmeyecek, aydınlık yarınlar hepimizin, biz kazanacağız