Mesajında; yasanın, kadın erkek eşitliğini sağlanması, aile yapısını toplumsal hayatın çağdaş kurallara göre düzenlenmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Av. Küçük, Türk Medeni Kanunu Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazançlarındandır."dedi

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şu ifadelere yer verdi;  "Bugün Cumhuriyetin ilanından sonra Türk Devrim Hareketinin temel taşlarından olan özgürlükçü, bireyci ve laik özellikleri olan Türk Medeni Kanunun 91. yılını kutluyoruz.

Hukuk devrimi denilince ilk akla gelen Medeni Kanun’un kabulüdür.17 Şubat 1926 da kabul edilen Medeni Kanun’un özellikle Aile Hukuku bölümünde köklü bir hukuk reformu yaşama geçirilmiştir. Medeni Kanun ile erkeğin birden çok kadınla evlenebilmesi yerine tek eşlilik, erkeğin “boş ol” demesi ile sonuçlanan boşanma yerine, kadının ve erkeğin Kanunda belirtilen nedenlere dayanarak boşanma davası açabilmesi ve mahkeme kararıyla boşanma, mirastan erkek çocuğun tam pay, kız çocuğun yarı pay alması  yerine her ikisinin eşit pay almaları kabul edilmiştir."

Medeni kanunun kadınlar için bir milad olduğunu belirten Başkanı Av. Küçük, " Türk Medeni Kanunu hukuk düzenine geçişin belgesi, bir hukuk ve uygarlık anıtıdır. Aile içi şiddetin adeta tırmanışa geçtiği, toplumsal cinsiyet temelli bakış açısının kadını arka plana ittiği bu dönemde, Kadının “birey” olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Medeni Kanunun kabulü; eşitlik ve özgürlük yolunda atılan en önemli adımdır" diye konuştu.


Baro Başkanı Av. Veli Küçük, kadının toplum içerisinde "kul" değil, "birey" olarak tanınmasının ilklerinden biri olan Türk Medeni Kanun'un önemini vurgulayarak şöyle devam etti;

"Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" düşüncesi ile bizlere ışık tutan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygıyla anıyorum. Kadın ve erkeğin toplumdaki temel hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi en önemli yurttaşlık görevi olduğu gibi insan olmanın da erdemidir. 
Bu duygularla Türk Medeni Kanunun kabulünün 91.yıldönümünü kutluyor ve haklarının bilincinde, özümsenerek ve samimiyet ile uygulandığı bir toplumda yaşamayı diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunarım."