9 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZIN 102. YILI KUTLU OLSUN.

Av. Veli Küçük mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin başlangıcı olması açısından büyük önem taşıyan, ulusun bağımsızlık yolunda ilk adımını atmasını sağlayan 19 Mayıs 1919 tarihini, inancının ve sevgisinin bir göstergesi olarak gençliğe armağan ettiğini belirtti. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamasında, “Emperyalist güçlere karşı dünyada sergilenen ilk duruş, milletin makus talihine son veren ilk adım, istiklal meşalesinin ilk kıvılcımı 19 Mayıs 1919’dur.  Samsun'da dün bağımsızlık, bugün ise güzel ülkemizde Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle, sağlık sorunlarının yanı sıra üniversite mezunu “işsizler ordusu” gelecek kaygısı taşımaktadır.

Hak, hukuk ve adalet olgusunun hiçe sayıldığı, demokrasinin, temel insan hakları ve özgürlüğünün gasp edildiği bu günlerde; Türkiye’nin aklın ve bilimin ışığında, güçlü bir toplumsal dayanışma ile aşamayacağı, üstesinden gelemeyeceği engel de yoktur. 

Gençlik, toplum için yeni olan gerçeği görebilme, şartları aşma kabiliyetidir. Bandırma Vapurunun Samsun’a vardığı 19 Mayıs 1919’dan itibaren bu ruha sarıldık. Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyine taşımak, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek kuşaklara aktarmak gençlerimizin en önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır. İnanıyorum ki gençlerimiz, aynı azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucusu olacaktır.

Milletimize bu eşsiz vatanı emanet eden Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.