10 yıl cezaevinde kalacağı belirtilen 55 yaşındaki Sutude, 13 Haziran’da tutuklandığından beri Tahran’daki Evin cezaevinde tutulduğunu belirten Av. Küçük, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“Sutude, İran'ın istismar edici zorunlu başörtüsü yasasını protesto eden kadınları savunması ve ölüm cezasına karşı çıkan açıklamaları nedeni ile adil olmayan yargılamalar sonucu maalesef cezalandırılmıştır. Nesrin Sutude, İran’da kadınlar için zorunlu olan başörtüsü kullanımının kaldırılması mücadelesinde aktif olarak yer almış, idam cezasına da karşı olduğunu ifade etmiştir. İran’da zorunlu başörtüsüne karşı protesto gösterileri düzenledikleri için gözaltına alınan kadınların avukatlığını da üstlenmiş bir aktivisttir.

İran’da zorunlu başörtüsünü protesto eden kadınları savunmak da dahil olmak üzere yalnızca insan hakları avukatı olarak işini yaptığı için gözaltına alınan düşünce mahkumu Nesrin Sutude, derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır. Uluslar arası toplumu, Birleşmiş Milletler örgütünü, çağdaş ve özgürlükçü ülkeleri bu hukuksuzluğa tepki göstermeye, sorunun çözümü için çaba sarf etmeye dazet ediyoruz.Nesrin Sutude’nin ailesine ve kendi seçtiği avukatına düzenli olarak erişimi güvence altına alınmalıdır;  İran’daki avukatların herhangi bir gözdağı, engelleme, taciz veya yargılamaya uğramaksızın işlerini yapabilmeleri sağlanmalı ve hukuk, adalet yönetimi ve insan haklarının geliştirilmesi ve korunmasıyla ilgili konularda yürütülen kamusal tartışmalara katılma ve ifade özgürlüğü hakları korunmalıdır.”