Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Nevzat Elçi, Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Ay, önceki dönem Baro Başkanı Av. Aziz Erbek ile çok sayıda davetli ve meslektaşlar katıldı.

Staj dönemlerini tamamlayan; Abdülkadir Caner, Beyza Taşkıran, Tuğba Tuna, Selçuk Sami Özsoylu, Deniz Şahin, Ezgi Kündeyi, Emir Duran Üğü, Elçin Toprak ve Burcu Döne Yuka meslek yeminlerinin ardından ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Veli Küçük, cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatları önceki dönem Baro Başkanı Av. Aziz Erbek, Ali Doğan Akalın, Av. Hakkı Aksay, Av. Olcay Aksay, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Ali Rıza Kıyıksan, Av. Hüzeyin Bozdoğan, Av. Selman Oğuz, Av. Emine Yılmaz, Av. Şule Topaloğlu, Av. Mehmet Ay’ın elinden giydiler.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada; Avukatlık mesleğinin özündeki empati duygusunun ön planda tutulması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Bugün eğitim sürecini başarı ile tamamlayarak avukat olmaya hak kazanmış yeni meslektaşlarımızın heyecanını paylaşıyoruz. Kendilerini yürekten kutluyor ve gösterdikleri çaba nedeniyle tebrik ediyorum. Bugünler emeğinizin karşılığını ruhsat ve cübbeyle taçlandırdığınız özel ve güzel anlardır. Hayatınız boyunca güzel bir anı olarak kalması için baro olarak çaba harcıyoruz. Her birinize hiçbir bir karşılık beklemeksizin bugüne gelmenize maddi ve manevi tüm olanaklarını sunan, emek harcayan ve şu anda karşımda gururla evlatlarına bakan aileleri kutluyorum. Ruhsatın gerçek sahibi ailelerdir. Staj yapılan büro avukatlarımız da ayrıca kutlarım. Bu güzel tablo ile baromuz ve hukuk camiamız daha da güçlendi.”

Adana’da sağanak yağış nedeniyle son 50 yıldır görülmemiş bir sel felaketi yaşandığını anımsatan Baro Baro Başkanı Av. Veli Küçük, selden etkilenen bölgenin Afet Bölgesi ilan edilmesi dahil, her tür önlemin acilen alınmasını ve yaraların sarılmasını istedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, OHAL İnceleme Komisyonunun dün yayımlanan kararnameyle 1 yıl daha uzatılmasına da tepki gösterdi.

Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten Av. Veli Küçük, “Yargı mekanizmaları etkin kılınarak yurttaşın adalete olan güveni yeniden tesis edilmeli ve hukuk devleti bir an evvel hakim kılınmalıdır.” şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Ay da törende avukatların yeni adliye binasının ne zaman tamamlanacağı şeklindeki sorularına; “Adalet Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmesinde 2019-2020 Adli Yıl Açılışına yetiştirilmeye çalışıldığını” ifade etti.