Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 20 ay önce uzaklaştırılan Aytaç Durak, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) görevli şube müdürünün usulsüz olarak teftiş kurulu başkanlığına atanması konusunda 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla yargılandığı davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Durak'la birlikte ASKİ'de görev yapan 5 personel de aynı cezayı aldı. Mahkeme bu cezalarda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından, İçişleri Bakanlığı müfettişleri belediyenin yanı sıra ASKİ'de de inceleme yaptı. İddiaya göre şube müdürlerinden Mustafa Demirkaya, başmüfettiş ya da 10 yıl müfettişlik şartını taşımadan, usulsüz olarak 7 Mart 2006'da ASKİ Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atandı. Bu atamayı da Durak, onayladı. Müfettişler, Durak ile birlikte atama teklifinde bulunup, bu teklifi imzaladıkları belirlenen şu anki ASKİ Genel Müdür Vekili Abdulkadir Küreksiz, dönemin ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan ile çalışanları Kayhan Çamurdan, Fikri Kavlak ve Erol Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Cumhuriyet Savcısı da Durak ve 5 kurum çalışanı hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme, sanıklar Aytaç Durak, Abdulkadir Küreksiz, Bayram Merdan, Kayhan Çamurdan, Fikri Kavlak ve Erol Tuncel hakkında önce 6'şar ay ceza verip, mahkemedeki iyi hallerini dikkate alarak bu cezaları 5'şer aya indirdi. Ayrıca verilen cezalar konusunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verild