Altgeçitin ikiye ayırdığı yolların genişletme çalışmalarını denetleyerek yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Müze Kavşağı ile Ziyapaşa Bulvarı Kavşağı arasında iki altgeçit yaptı. Adana için önemli bir hizmet. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak, altgeçitlerin yapılmasından sonra D-400 karayolu çok daraldı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin tıkanmasına neden oldu. Vatandaşların mağduriyetini önlemek ve trafik akışını rahatlatmak için yolları genişletiyoruz” dedi.
   ESKİ ORDUEVİ DUVARI YIKILACAK...
   Eski Orduevi’nin önünden geçen yolun da genişletileceğini söyleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Yolun büyütülmesine eski Orduevi duvarı engel teşkil ediyordu. 6. Kolordu Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz arasında mütabakata varıldı ve duvarın yıkımı kararlaştırıldı. Eski Orduevi duvarı yıkılarak biraz içeri çekilecek ve yol böylece genişleyecek” şeklinde konuştu.
   VATANDAŞ YENİ UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN...
   Çalışmaları bizzat denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür eden Ziyapaşa Bulvarı esnafı Fikret Ilgıt, hem bulvarın eski kimliğine kavuşturulması, hem de D-400 Karayolunun genişletilmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Ilgıt, “Bu yol Karayolları’na ait. Yol genişletme çalışması görevinin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmadığını biliyoruz. Buna rağmen Başkanımız Sayın Aldırmaz, yolu genişletiyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra hem trafik akışı çok rahat sağlanacak, hem de vatandaşların mağduriyeti önlenecek. Yaptığı hizmetlerden dolayı Başkanımız Sayın Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.