Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sertifika törenine okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende birbirinden coşkulu şarkılarla müzik ziyafeti sunan öğrenciler ve öğretmenler, büyük alkış topladı.  Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü Müdürü Önder Mercanlı, törende yaptığı konuşmada, emanet aldıkları öğrencileri kendilerinden daha emin, ne istediklerini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olarak büyük bir mutluluk ve heyecanla mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü öğretmenlerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür eden Önder Mercanlı, "Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkatiyle kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattığınız bir nesli daha bugün buradan ortaokula uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.  Mercanlı, ortaokula geçen öğrencilerinin Bahçeşehir kültürüyle eğitildiğini, bilgi ve erdemle donatıldığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sevgili gençler, bugün buradan artık ortaokula geçiş törenini yaşıyorsunuz. Sizlerin gelecekte başarıyla okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Sizden sahip olmanızı istediğimiz mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanız, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olmanız, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ayrılmadan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmanızdır."

Bahçeşehir Koleji Adana Kampüsü İlkokul Müdür Yardımcısı Duygu Aytuğ ise kendileri için çok özel olan günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıkları söyledi.  Sertifika alan öğrencilere ilkokul kademesinde görevli tüm meslektaşları ile dokunmaya çalıştıklarını vurgulayan Duygu Aytuğ, "Bugün geriye dönüp baktığımda birinci sınıftaki o heyecanları, mutlulukları ve meraklı bakışlarını hatırlıyorum. Şimdi ise gözleri pırıl pırıl parlayan gençler görüyorum. Onlar adına çok mutluyuz ve gururluyuz. Velilerimizden emanet aldığımız evlatlarımızı düşünen, sorgulayan, bilim ve teknolojiyi takip eden, Atatürk inkılaplarına bağlı bireyler olarak ortaokula uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. Yolları, bahtları açık olsun, hayatta hep gülsünler, incinmesinler." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere öğretmenleri tarafından sertifikaları verildi.