Seyhan Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen mayıs ayı ikinci birleşiminde, Bahçeşehir Mahallesi 7618 ada 3 parselde Seyhan Belediyesine ait 2 bin 866,20 metrekarelik alanın 112 Merkezi istasyonu yapılması için Sağlık Bakanlığı’na tahsisi için Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yetki verilmesi yönünde müşterek komisyondan oyçokluğuyla geçen madde mecliste kabul edildi.  

CHP’li Meclis Üyesi Av. Ali Aydoğan, sözkonusu alanla ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davaların bulunduğunu belirterek Başkan Karalar’ın bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP’li Ulaş Çetinkaya da yapılacak  112 Acil İstasyonuna geçtiğimiz hafta katledilen altı yaşındaki “Gizem Akdeniz”in adının verilmesini önerdi.

Kanalüstübağlar Mahallesi’ndeki imar düzenlemesiyle ilgili komisyondan gelen rapor da belediye meclis üyelerinin konuyla ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı gerekçesiyle müdürlüğüne iade edildi.

Mecliste imar parsellerinde belediyenin sahip olduğu hisselerinin bedel takdiri suretiyle diğer hissedarlara satışı ve hissedarların almaktan imtina etmesi durumunda da şüyuun izalesi suretiyle sattırılması konusunda belediye encümenine de yekti verildi.

Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Aydın Uslupehlivan ve Kadir Özdemir’in aylık ödenekleri de yasa gereği belediye başkanı aylık ödeneğinin 2/3’ünü geçmeyecek şekilde belirlendi.