TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞCİ'NİN İLK ZİYARETİ ADANA'YA

Adana’ya gelişinde Vali Dr. Süleyman Elban ve kent protokolü tarafından havaalanında karşılanan Bakan Kirişci, kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek havaalanından ayrıldı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Adana’daki temaslarına ilk olarak Valilik ziyaretiyle başladı. Burada Şeref Defterini imzalayan Bakan Kirişci ardından açıklamalarda bulundu.

BAKAN KİRİŞÇİ "İLK ZİYARETİM TARIMIN BAŞKENTİ ADANA'YA OLDU"

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, tarımın başkenti Adana’da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Kirişçi, “Burası bizim memleketimiz. Değişik unvanlarla, vesilelerle memleketimizi ziyaret ettik. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretimizi tarımın başkenti Adana’ya yapmanın doğru ve isabetli olacağına karar verdik. İnşallah bu akşam burada kalacağız yarın da Konya’daki Tarım Fuarı’na katılacağız.” diye konuştu.

Adana’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu aktaran Bakan Kirişci, “Adana her bakımdan her şeyin en iyisini en güzelini hak eden bir şehir. Bu hizmet süremiz içerisinde Adana’mızı daha iyi bir düzeye çıkartmak için gayretlerimiz olacak. Daha şimdiden Adana’ya ilişkin birtakım adımları atmaya başladık. Bunları gerçekleştireceğiz diye bu sözleri vermiş olalım. Çünkü asıl olan devlet ve aziz millet. Bu devlete ve aziz millete hizmet bizim yegane görevimiz ve sorumluluğumuz.” dedi.

"TEKNOLOJİ BİZİ DOYURMUYOR"

Tarım sektörü çok önemli bir sektördür diyen Bakan Kirişci, “Tarım sektörünü başka sektörlerle ikame etmenin mümkün olduğunu düşünenler sonradan gerçekten çok yanıldıklarını fark ettiler. Gördük ki teknoloji bizi doyurmuyor. Gördük ki birtakım yapay oluşumlar bizleri doyurmuyor. Asıl olan bizim gıdamızdır ve bu gıdayı üreten tarım sektörüdür. Gıda güvenliğinin milli güvenlikten hiçbir farkı yoktur. Milli güvenliğe eş değeri olan gıda güvenliği konusunda da Türk çiftçilerine şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki onlar var. Onların alın ve akıl teriyle bu güzel ürünler sadece 85 milyon ülkemiz insanlarına değil, aynı zamanda ülkede bulunan mültecilerimize, 50 milyonu aşkın tatilini geçirmek için bulunan turistlere ve fazlası olduğunda ihraç ettiğimizde o ülkelerdeki ilgililerine katkı sağlıyor. O ürünleri ulaştıran bu ülkenin çiftçileri ve üreticileridir. Bu üreticilerimize inşallah yeni üretim sezonunda onları tarla, bahçe, ağıl, kümes ve ahırlarıyla daha sıkı ilişki içerisinde olmalarını sağlayacak adımlar atacağız.” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da değinen Bakan Kirişci, daha sonra şunları söyledi:

“Bu savaşı artık iki ülke arasında bir savaş olarak göremiyoruz. Bu tamamıyla globali etkileyen bir boyuta çıkmıştır. Bu da gıdanın, gıda güvenliğinin ve bunu sağlayan tarım sektörünün vazgeçilmezliğini, hiçbir sektörle ikame edilemeyecek bir sektör olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. Dünyamız rahatlasın, durulsun, herkes mutlu olsun ama biz de kendi üreticilerimizin alın ve akıl terini daha güzel değerlendirelim.”

BAKAN KİRİŞÇİ TARIM KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI

Ziyaretin ardından Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Adana milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru ve ilgili yetkililerin katıldığı Tarım Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci diğer programlarına devam etti.