Barışık, özel araçlarda aranmayan kış lastiği zorunluluğunun yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda kontrole tabi tutulacağını belirterek “Zorunlu olduğu halde kış lastiği takmayan araç sürücülerine 500 TL idari para cezası uygulanacak, hem araç sürücülerimizin,  hem de taşıdıkları yolcuların can ve mal güvenliği bakımından bu zorunluluğun yerine getirilmeleri menfaatlerine olacaktır ”dedi.


   Barışık,  Emniyet yetkililerinin, Kış lastiği takmayan sürücüye ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yönelik olduğunu, özel araçlar için herhangi bir zorunluluğun bulunmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:


“Yönetmeliğe göre, Kış lastiğinin denetimini Bakanlığın yetkilendirdiği personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri yapacak. Zorunlu olduğu halde kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerine 500 TL idari para cezası uygulanacaktır. Sürücülerimizin, mağdur olmaları için kurallara uymalarını istiyorum”

 

    Kış aylarında oluşan özellikle karlı ve buzlu yollarda özel karışımı sayesinde yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan Kış lastiklerinin, havanın 7 derecenin altına düştüğü her an kullanılması gerektiğini de hatırlatan Barışık, “Çünkü kış lastikleri yaz lastiklerinden farklı olarak, içeriği ve deseniyle kış aylarında daha iyi tutunma ve fren mesafesi sağlıyor. Bu haliyle Kış lastiği can ve mal güvenliği açısından önemlidir” diye konuştu