Barışık, yaptığı yazılı açıklamada Adana'da geçimini Taksicilik yaparak sağlayan Şoför esnafının son günlerde artan Korsan Taksiler nedeniyle işlerinin bozulduğunu belirterek, geçen yıl çıkan "Korsan Taksilerle Mücadele Yasası"na rağmen bazı kişilerin kayıt dışı çalışmaya devam ettiklerini, bu korsanların Yüce Allah’ın “Her türlü şeyi affederim, ama bana kul hakkıyla gelenleri affetmem” demesine rağmen, “Bu hırsızlar, şoför esnafının ekmeğini çalarak kul hakkını yemektedirler “dedi.  

 

Barışık ,"Devletine vergisini ödeyen, primini yatıran, aracında çalıştırdıklarıyla da istihdama destek olan kayıtlı Taksici esnafımın ekmeğini çalan bu hırsızlarla başta Sayın Valimizin, Emniyet Müdürümüzün ve Vergi Dairesi Başkanımızın, konuya duyarlı davranacaklarına ve hassasiyet göstereceklerini umuyorum. Lütfen, geçimini Taksicilik yaparak kazanan benim emektar şoför esnafımın ekmeğini çalan bu hırsız, korsan taksilere karşı daha sıkı tedbirler alıp,  haksız kazanç elde etmelerine fırsat vermesinler "diye konuştu.

 

Barışık, korsan taksilerle mücadele için çıkartılan yasayı da hatırlatarak şunları söyledi:

 

"T.B.M.M’nin,   31 Mayıs 2012 tarihli oturumunda kabul edilip ve Cumhurbaşkanlığımızca 02 Haziran 2012 Tarihinde onaylanmış bulunan 6321 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, resmi gazetede yayınlanmıştır. Yasada Trafik Cezası Madde Ek-2/3

Korsan taksi cezası, İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak olarak gösteriliyor. Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?) Bir yıl içerisinde 1. defasında 2 bin184 TL (Peşin 1.638,00 TL), bir yıl içerisinde tekerrür halinde 3 bin 640 TL (Peşin 2 bin 730 TL), ayrıca sürücülerine, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına 60 gün Trafikten Men cezası uygulanır. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca, tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

 

Trafik Cezası Madde Ek-2/4

Korsan Taksiye Binme Cezası. Ayırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak. Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)

242 TL – (Peşin 181,50 TL) cezaları uygulanır denilmektedir”

 

Barışık,  Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih itibari ile tüm illerde olduğu gibi ilimizde de taşımacılık, taksicilik işleri ile iştigal eden kayıtlı esnaflarımız için de büyük umutlar oluşturduğunu,  ancak son yıllarda artan korsan faaliyetlerle çalışan bazı kayıt dışı araçların, vergi ödeyen, prim yatıran kayıtlı esnafın işlerini ciddi tutarlarda olumsuz yönde etkileyerek büyük vergi kayıplarına ve haklı kazanç kapılarına engel olduğuna da dikkat çekerek, ortada büyük miktarda haksız ve kayıt dışı kazançlar oluştuğunu söyledi.

 

Barışık, “Toplumsal hayatımızı ve ekonomik yaşamımızı düzen ve hakça paylaşıma dizayn eden yasalarımızın uygulanması hususunda, gerekli tedbir ve kontrollerin sıklaştırılarak ve sonuç alacak şekilde gerekli cezai müeyyidelerin ilgili kurumlar ile işbirliği yapılarak söz konusu korsan çalışan ve vergi kaçıran korsan araçların tespit edilerek mağdur olan esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda yetkililerin gereğini yapacağına inancım sonsuzdur" diyerek, korsan taksilere acil önlemler alınmasını istedi.

--