Ülke genelinde 1 milyon civarında öğrencinin, 16 – 17 Haziran 2012 – ve 23 - 24 Haziran 2012 tarihinde 5 ayrı oturumda LYS sınavlarına gireceğine dikkat çeken Başkan Barışık, “Bu sınavlarda, sizin evlatlarınız, aile yakınlarınız da olabilir. Lütfen, gerekmedikçe korna, klakson çalmayın, çocuklarımızın dikkatini dağıtıp, emeklerini zayi etmeyin” diyerek tüm sürücüleri dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.

 

Bu yıl SBS'ye 8. sınıflardan 1 milyon 100 bin öğrencinin girdiğini, LYS'ye ise ortaöğretimi bitirmiş 871 bin öğrencinin gireceğini belirten Barışık, sınav günleri, trafikteki yoğunluğun sıkışıklığa yol açabileceğine da işaret ederek şöyle dedi:

 

"LYS nedeniyle, öğrenciler ve yanlarında gelecek velileriyle birlikte yaklaşık 2 milyon insan sınav yerlerine gidecektir. Sınava girecek evlatlarımız ve beraberinde gelecek aileleri,  sabah evden normalden biraz daha erken çıkmalıdır. Toplu taşımacı şoför esnafımız ile şehirde araç kullanacak sürücülerimiz de,  sınav zamanı saat 10.00 ile 12.0l0 arasında okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesle müzik dinlememeli, klakson ve korna çalmamalıdır. Bu durum, tüm öğrencilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında aynı şekilde sınav saatlerinde gürültü yapan çalışmaların durdurulması için tedbir alınmalıdır”