Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Cezaevi Savcısı Necati Kazaz, Cezaevi 1. Müdürü İsmet Çelik’in katılımıyla Avukat Görüşme ve Avukat Bekleme Odalarının açılışı yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Baro Başkanı Av.Veli Küçük’ün konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile müvekkil görüşme odaları ve avukat bekleme odası katılımcılar tarafından gezilerek incelendi. Cumhuriyet Başsavcı Bilal Gümüş ve Cezaevi Savcısı Necati Kazaz tarafından düzenlemeye ilişkin bilgiler aktarıldı.

Adana Barosu’nun katkılarıyla yüksek çözünürlüklü kameralar ile donatılmış 4 mahkum odası, 10 avukat görüşme odası ve avukat bekleme odası yenilirken, avukat bekleme odası içerisinde LCD ekran televizyon, klima, kitaplık, sebil de yer aldı  Cezaevinde ortak girişli, bekleme noktası olmayan, küçük ve yetersiz durumdaki görüşme odalarında, avukatların işlerini zor şartlar altında yaptıklarını ve zaman kaybına uğradıklarını belirten  Av. Veli Küçük, “Baromuzun ve Türkiye Barolar Birliğinin ekonomik katkı ve desteği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cezaevi ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Kürkçüler Cezaevi avukat görüşme ve bekleme odaları yeniden dizayn edilmiştir. Meslektaşlarımızın müvekkilleriyle kısıtlı zamandaki görüşmelerini, vakit kaybetmeden, sorunsuz ve verimli bir şekilde yapmalarını sağlayacaktır.

Baro olarak, cezaevi avukat görüşme odalarını modernize ederek avukatlarımızın işlerini, mesleğin saygınlığına yakışır bir şekilde yapmalarını sağlayarak, bu konudaki mağduriyetlerimizi gidermiş olduk. Avukat görüşme ve bekleme odalarının yeniden düzenlenmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, adil yargılanma hakkının temsilcisi olan avukatların, adaletin tesisine en iyi ve en hızlı hizmeti verebileceklerini imkanların sağlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.