Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen ve CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'in de hazır bulunduğu törenin açılışında konuklara hitap eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarını, kendilerine maddi ve manevi destek veren ailelerini, meslekte ön plana çıkan büro avukatlarını da teşekkürlerini ifade etti.

Av. Küçük, genç meslektaşlarının başarılı birer avukat olacaklarına inancının tam olduğunu belirterek, "Uzun bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak aramıza yeni katılan genç meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, keyifli ve bol kazançlı meslek hayatı ve başarılar diliyorum" dedi.

BAROMUZ GÜÇLENİYOR

Av. Küçük, "Adana Barosu'nun 2. 500 avukat sayısı sizlerin de katılımıyla daha da güçlendi. Bugünden itibaren savunma mesleğini temsil eden ve sayısı 120 bine yaklaşan avukatlık mesleğini temsil edeceksiniz. Yurttaşlarımızın hak arayışlarının temsilcileri olarak müvekkilerinizin yerine kendinizi koyarak empati görevini ifa etmenizi istiyorum. Sizler mesleğinizi icra ederken adaletin tecellisi için sadece hukukun üstünlüğüne güvenin ve bu uğurda var gücünüzle çalışın. Zira hukukun üstün olmadığı bir ülkede, o ülkenin temeli yok olduğu gibi, böyle bir ülkede hukukçu olmanın da bir anlamı bulunmayacaktır." dedi.

TOPLU YEMİN ETTİLER

Daha sonra Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş tarafından okunan yemin metni toplu halde tekrar edilerek bir yıllık staj döneminlerini tamamlayarak avukatlığa adım attılar.

Yemin etmelerinin ardından Ahmet Buğra Altunok, Gündüz Emre Yastı, Ferhat Özkan, Seda Alyar, Ramazan Dişkaya, Bahadır Bahçivan, İsmail Mutlu Emrah Öztürk, Umut Bakaç, Ahmet Loğoğlu, Ahmet Alp Elbek, Çağla Nur Sevil ve Zeynep Barışık sırasıyla ruhsatlarını aldılar.

Genç avukatların cübbelerini ise; Av. İbrahim Emre Ediboğlu, Av. Erdinç İpek, Av. Ali Tekin, Av. Gökmen Aktaş, Av. Bahadır Eraslan, Av. Mustafa Tolay, Av. Bilal Yetiş, Av. Bayram Sayar, Av. Cebrail Uskaner, Av. Ercan Avşar ve Av. Rukiye Çinkılıç giydirdi.

"SİYASİ İKTİDARIN BASKISI İLE OLDUĞU DÜŞÜNCESİ OLUŞMUŞTUR”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, siyasi iktidarın ekseni altına alamadığı, baroların, avukatların hedef alındığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Tutuklu 17 meslektaşımız malesef tahliyelerinden 24 saat geçmeden Cumartesi günü, siyasi iktidarın etkisi ile hukuk dışı bir yaklaşımla yeniden tutuklanmıştır. Bu asla kabul edilemez bir karardır.

Mahkemede ise meslektaşlarımız kolluk kuvvetlerinin saldırısına, kaba kuvvete maruz bırakıldılar." dedi.

"3. HAVALİMANININ İSMİ "ATATÜRK" OLMALIDIR"

İstanbul’da 3. Havalimanı çalışanlarının haklı talep ve protestolarına yönelik kolluğun sergilediği kaba kuvvet uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı ifade eden Av. Küçük, "Hukuk devleti ve demokrasinin var olduğu iddia edilen bir ülkede bu sorunu çözmeye dair yöntemler bulmaya çalışmalıyız. Siyasi iktidara, görev ve yetki makamında olanlara burada çağrıda bulunuyorum. İşçilere yapılan uygulamanın son bulmasını, insani taleplerin karşılanmasını, havaalanının isminin Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıması gerektiğini düşünüyoruz. Asla başka bir isim olabilmesi mümkün değildir" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.