Suç duyuruları; Şanlıurfa Siverek İlçesinde, bir sokak köpeğine işkence etmek amacıyla kuzu postu giydirilmesi, Hakkari Zapsuyu kenarında bir sokak köpeğinin gözleri oyularak öldürülmesi, Diyarbakır'ın merkeze bağlı Bağlar İlçesinde, Yeniköy Mezarlığında bir sokak köpeğinin yakılarak öldürülmesi, son olayda ise, Trabzon İli Köprübaşı'nda nadir görülen ve koruma altına alınan, nesli tükenmekte olan 'kafkas engereği'nin öldürülmesine dair yapıldı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, burada yaptığı açıklamada, "Son günlerde hayvanlara yönelik şiddette insani değerlere, örf ve adetlerimize hiç yakışmayacak bir şekilde artış görülmekte ve bu durum bizleri üzmektedir. Artık ülke olarak kapsamlı ve caydırıcı bir yasal düzenlemeye ihtiyacımız vardır. Baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Selahattin Yakın da, olaya karşı tepkisini şöyle ifade etti:

"Baro başkanımızın da dile getirdiği gibi bu tarz olayları artık duymak ve görmek istemiyoruz. Bizler manevi açıdan oldukça yıpranmış durumdayız. Mücadelemizi daha etkin ve anlamlı kılmak için acil olarak yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi ve artık sahipli veya sahipsiz ayrımına gidilmeksizin sessiz melekler için Meclisimiz tarafından gerekli yasal korumaların gündeme alınıp, hayata geçirilmesine ihtiyacımız bulunmaktadır."