Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açıklamaların kabul edilmesinin ve hoş görülmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını, söz konusu konuşma ile ilgili gerekli yasal işlemlerin derhal yapılmasını istedi.
Başkan Küçük açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Bu zatın, Sakarya Üniversitesi’ni veya üniversiteleri fuhuş ortamıyla ilişkilendirmeye hakkı var mıdır, bu haddi kendisinde nasıl bulmaktadır.
Bilim yuvası olan üniversiteleri "fuhuş evi" olarak niteleyen ve üniversite öğrencilerini aşağılayan karanlık ve çağdışı zihniyetin kabulü mümkün değildir.
Stüdyoda bulunan konukların aşağılayıcı ifadeleri yüzünden Sofuoğlu’na, “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye uyarmasına aldırış etmeden “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” ifadelerini kullanması ise tam anlamıyla utanç vericidir.
Üniversiteler bilimin, aydınlanmanın yuvasıdır, milyonlarca okuyan gencimize bu yakıştırma ve büyük bir iftira hiçkimsenin haddi değildir.
Sofuoğlu daha önce de piyano çalan başörtülü kız öğrencilere hakaret etmiş, ayrıca, bir dönem “Google’u Abdulhamit buldu” ifadeleriyle de gündeme gelmişti.
Bu hadsizliğine artık bir son verilmelidir. 
Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp, üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyleyen bu profesör hakkında, öğrenci odaklı anlayışı ve bilim etiğine tam bağlılık yönündeki değerleri çerçevesinde,Sakarya Üniversitesi’ni 
adli ve idari anlamda göreve davet ediyorum.
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin 97 yıllık kazanımlarını yok etmek isteyen, karanlık zihniyet ürünü, çağdışı bakış açısını kınıyorum.
Yakışıksız sözlerin sahibi hakaret ettiği tüm öğrencilerimizden özür dilemeli ve derhal görevden alınmalıdır!
Sürecin takipçisi olacağımızı belirtir, Adana Barosu olarak Akit Tv'de yayınlanan ve kamuoyunda da büyük tepki çeken skandal açıklamalar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.