Hayvan sevgisinin aşılandığı etkinlik Okul konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe evlerinde besledikleri kedi, tavşan, muhabbet kuşu, balıkları da yanlarında getiren öğrencilere, Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı  Av. M. Çetin Berköz, sunumunda,  “Aslında hayvan sevgisi en yüce insani değer, yüreğimize konan ve nasıl oluştuğunu bilmediğimiz güzel bir sevgidir.Hayvanlar ile birlikte yaşamı paylaşıyoruz. En az bizim kadar onların da yaşam hakkı kutsal ve önemli. Bu nedenle hayvanları korumalıyız ve onlara zarar verenleri uyarmalıyız. Bir Kızılderili atasözünde; insanın içinde iki kurt vardır; biri sevgiyi, diğeri kötülüğü barındırır. Hangisini beslerseniz o yeşerir, büyür. Siz sevgiyi besleyin” dedi.
         Av. Berköz, semineri büyük bir merakla izleyen çocuklarla birlikte seslendirdiği ‘Aman Avcı vurma beni’ türküsüyle salonu coşturdu.  Etkinlikte öğrenciler de hayvan sevgisini anlatan şiirler okudu.

Vehbi Necip Savaşan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Yurtçu da, Adana Barosu Yönetim Kurulu’na ve Hayvan Hakları Komisyonu üyelerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Seminere HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) temsilcileri de katıldı.