Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av.  A.  Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi ve avukatların aileleriyle katıldığı tören pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyularak yapıldı. Tören öncesinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 30. Dönemde uyum içerisinde çalıştıklarını ve her bir meslektaşının b çıtasını daha ileriye taşımak için yoğun mesai harcadığını ifade etti.

Adana Barosu’nun gelişmesinde, büyümesinde değerli katkıları ve emeklerinden dolayı kurullarda ve komisyonlarda görev yapan her bir meslektaşına ayrı ayrı teşekkürlerini sundu.  Hukuk, adalet ve savunma mesleğinin ifasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de Adana Barosu’nun varlığını gösterdiğini belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, elim bir kazada hayatını kaybeden Av. Altuğ Polat ile 19 yıl önce menfur bir saldırıda katledilen meslektaşımız Av. Savaş Bedir’i de rahmetle andı.  Bu dönemde ilk defa Adana Barosu mensubu avukatlar tarafından meslektaşlarına CMK eğitim seminerleri verildiğini hatırlattı.  Hukuksuzluklara karşı verdikleri onurlu mücadelenin toplumda yankı bulduğunu ve baronun hiçbir zaman ümidini yitirmeden toplumun umudu olmaya devam edeceğine vurgu yaptı. Yurttaşın hak ve adalet arayışı, insan hakları, demokrasi, temel hak ve özgürlükler hususunda yapılması gerekenleri yapmaktan çekinmediklerini anlattı.Fetö projesi olan Çoklu Baro Projesine yönelik verilen mücadelelerini aktardı. Avukatlar ve Baroların siyasi iktidara ve hiçbir güç odağına bağımlı olmadıklarını bu süreçte de ortaya koyduğunu kaydetti. Meslektaşlarımızın sorun yaşadığı, hukukun ve yaşamın var olduğu her yerde de olduklarını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülkemizin pek çok hukuksuzluğu bir arada yaşadığını belirterek, Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik siyasi otoritenin sığ dünya bakışı ve dar siyasal çıkarları uğruna itibarsızlaştırılmak istenmesine de asla izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Baro Başkanının konuşmasının ardından plaket töreni düzenlendi. Program daha sonra sohbet ortamında devam etti.