1986 yılında yaşanan nükleer felaketin ardından 2000 yılında tamamen devreden çıkan Çernobil nükleer enerji santrali sahasında güneşten elektrik üretimi başladığını ifade eden Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Sevda Sevilmiş, "Ucuz, sağlığa, çevreye ve doğaya zararları az olan, üretimi gücünü doğaldan alan yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih etmek yerine maalesef doğanın yok oluşuna sebep olan ve insan sağlığına ölümcül tehlikeler oluşturan ve de maliyeti çok yüksek enerji politikaları tercih edilmekte, böylece dışa bağımlılığımız da  her geçen gün artmaktadır. Bugün ülkemizde üretimimizin 8 katına çıkan enerji tüketimi vardır. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji açığımızı kapatmalıyız. Çernobil ve Fukuşima'da yaşananları, insanlığın acıları ve doğanın kayıpları adına unutmamak gerekir." diye konuştu.

Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Sevda Sevilmiş, daha yaşanabilir bir çevre sorununun artık ulusal boyutları aşarak, dünya sorunu haline geldiğini vurgulayarak, “Bu nedenle, toplumsal çıkarlarla kaynak kullanımı arasındaki ilişkinin rasyonelliği önem taşımaktadır. Sağlıklı, yaşanabilir ve temiz bir çevrede yaşanılması Anayasa ile güvence altına alınmış bir haktır. Ülkemiz enerji yatırımlarında her boyutu öngörülerek ciddi bir şekilde hazırlanmış, insanı ve doğayı korumayı ön plana alan bilimsel politikalar yerine malesef kamu ve doğa yararını gözetmeyen rant ve ihale odaklı politikalar esas alınmaktadır." dedi.

Yaşadığımız yüzyılın yenilenebilir enerji kaynaklarının çağı olacağını ifade eden Av. Sevilmiş, “Ayrıca unutulmamalıdır ki; yenilenebilir enerji kaynakları çevre ve insan dostu olmasının yanı sıra ucuzdur, kaynağı yerlidir ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı  enerji alanında dışa bağımlılığımızı gerçek anlamda azaltacaktır.

Daha yaşanabilir bir çevre için; başta temeli atılan Akkuyu nükleer güç santrali olmak üzere tüm nükleer santral projeleri derhal durdurulmalıdır! 

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji açığımızı kapatmalıyız. Çernobil ve Fukuşima'da yaşananları unutmamak gerekir" şeklinde konuştu.