ADANA Barosu Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Özge Buğa, Komisyon üyeleri Av. Aslı Sena İncesoy ve Av. Hüseyin Kaplan, 3 ayrı olayda hayvanlara kanuni tanımıyla ''acımasız ve zalimce muamele'' yapanlar hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosuna suç duyurusunda bulundu.

İŞKENCELER GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

Komisyonun gerek sosyal medya, basın ve hayvansever camiadan edindiği bilgiler doğrultusunda suç duyurusunda bulunduğu olaylar şunlar;

*20 Ekim 2021 tarihinde Adana ilinde bir erkeğin, erkek bir sokak köpeğine tecavüz etmesi, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneğinin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video görüntülerinde olayın görülmesi.

*22-23 Ekim 2021 tarihlerinde Bursa Osmangazi’de E.E. isimli şahıs tarafından masum bir köpeğin tüfekle vurularak acımasızca öldüren şüphelinin, köpeğin ölüsünü tehdit ve gözdağı amacıyla bir hayvanserin kapısına attığını ve olayı itiraf ettiği video kaydını kişisel sosyal medya hesabından yayınlaması.

*25 Ekim 2021 tarihinde Konya’nın Sarayönü ilçesinde Sarayönü Belediyesi çalışanı olduğu belirtilen kişilerin, belediye araçlarıyla onlarca köpeği uyuşturucu iğneyle bayılttıktan sonra boş bir arazide açılan kuyuya atmaları, üzerlerini toprakla örterek öldürdükleri olaya ilişkin vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınan görüntülerde köpeklerden birinin açılan kuyudan çıkması.

CEZA ALMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık, “Türkiye'nin her yerindeki hayvanlara yapılan saldırılara müdahale edeceğiz ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.