Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara, Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.  Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve ruhsat almaya hak kazanan avukatların ailelerinin katılımı ile gerçekleşen törende bir konuşma yaptı. Av. Gökayaz, İstanbul’da Av. Dilara Yıldız’ın eski nişanlısı tarafından katledilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Kadınlara yapılan şiddeti önleyemiyoruz. Bu konuda Adana Barosu olarak bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz.” dedi.

"CEZASIZLIK ARTIKÇA, KADIN CİNAYETLERİ DE ARTIYOR"

“Cezasızlık arttıkça kadın cinayetleri, artıyor. Medeni toplumlara yakışmayan bir süreç yaşıyoruz.” diyen Av. Gökayaz, Baro olarak 18-19 Mart’ta kadına karşı şiddetin önlenmesi çalıştayı yapacaklarını ve bu sorunun çözümü için bu alanda çalışan ve kafa yoran insaları Adana’ya davet edip çözüm önerileri geliştireceklerini söyledi. Çalıştay sonunda ortaya çıkacak sonuçları TBMM’nin gündemine taşıyacaklarını bildirdi.   Av. Gökayaz, Elazığ’da cemaat evinde kalan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Enes Kara’nın intiharına ilişkin olarak; “Ne yazık ki bu ülkede insanlar yoklukla terbiye edilmektedir. Eğitim çağındaki çocuklarımıza devletin tüm imkanları sunulması gerekirken cemaatlere mahkum edilmektedirler. Laik, sosyal hukuk devletinde tüm çocuklar devletin, kamunun himayesinde olmalıdır. Geçmiş tecrübe kamu güvenliği açısından da bunun böyle olması gerektiği tecrübesini bizlere yaşatmıştır. Devlet, gerekli önlemleri alarak bütün yoksul halk çocuklarının barınma ihtiyacını gidermelidir. Kamusal eğitimin gereği budur.“ ifadelerini kullandı.

"ÜLKE GÜNDEMİNİ TAKİP EDİN"

Av.Gökayaz, “Yeni ruhsat alan meslektaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum.  Avukat sadece aldığı işi değil, ülke gündemini takip etmekle de sorumludur. Sosyal hayatının her alanında çalışmalı, aktif görevler almalıyız. Avukatlık altın bir bileziktir. Siz bu mesleğe ne kadar gönül verirseniz meslekte o kadar yükselirsiniz. “ şeklinde konuştu.  Konuşmanın ardından avukatlık mesleğine adım atan; Kübra Balaban, İkra İlayda Mehli, Meryem ece Eroğlu, Perihan Kızılyel, Hüseyin Ender Göncüoğlu, Melike Şeyma Karaosmanoğlu, Hasan Kayran, Mustafa Şeker ve Melike Önal’a törenle ruhsatları takdim edildi.

Yeni ruhsat alan avukatlara cübbelerini Av. Günay Kılınç, Av. Ali Mert Karakılçık, Av. Yusuf Can, Adana BAM 9. Ceza Dairesi Başkanı Hakim Vahit Baltacı, Av. Koray Takoğlu, Av. Ozan Çam, Av. Tayyar Yılmaz, Av.Tevhide Yılmaz, Av. Adnan Çökdü, Av. Kerem Aydın, Av. Görkem Çalık, Av. Belma Kayran, Av. Niyazi Mert, Av. Özge Altıntop, Av. Onur Lale, Av. Kasım Yaraşır, Av. Selim Mirici, Ankara Barosu üyesi meslektaşlarımız Av. Semih Ateş ve Av. Gökhan Tosun giydirdi.