Av. Canhilal yaptığı yazılı açıklamada, çocukların yaşadıkları hak ihlallerinin gerek çocukların yaşamında gerekse toplumda kalıcı ve telafisi çok zor izler bıraktığının göz önünde bulundurularak faillerin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. Av Canhilal, çocukların her türlü ihmal ve istismarına ve diğer sömürü türlerinden korunması ve benzeri vakaların yaşanmaması için hükümetin ve ilgili  kurumların uluslararası hukuktan doğan sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini anımsatarak, “Çocukların uygun olmayan koşullarda ve gelişimlerine zarar verebilecek bir tarzda yaşama  ve  çalışma süreci olarak kabul edilen çocuk işçiliği ortadan kaldıracak eğitim ve ekonomik alt yapı oluşturulmalıdır. Ayrıca, çocukların fiziksel veya zihinsel yeterliliğini aşacak veya gelişimini tehlikeye düşürecek  koşulların  ortadan  kaldırılmasına  çalışılmalıdır” dedi.

 “MEDYANIN ROLÜ ÖNEMLİ”

 Av. Canhilal, açıklamasında şunları söyledi:

“Medya’nın, kamuoyunda çocuk haklarıyla ilgili farkındalığı artırma konusunda önemli role sahip bir kurum olmasına rağmen, ticari ve popüler yayıncılığı benimsediği sürece çocuk hakları konusunda belirsizlik taşıyan bir araç haline de geldiğini gözlemliyoruz. Çocuk istismarı, kanunlarla ihtilafa düşmüş çocuklar ve sokakta yaşayan çocuklarla ilgili haberler de  gerçekdışı  ve  haber  kirliliğine  sebep  olunarak  çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerini olumsuz  etkileyen haber  yapılmasına  son verilmelidir”

 “YUMURTALIK OLAYINI KINIYORUZ”

 Türkiye’de yaşanan bu acı ve çirkin olayların son bulması için ülke çapında ulusal gündem oluşturulması gerektiğini vurgulayan Av. Canhilal, “Yerel yetkililer ve hükümet temsilcileri bu gündemi uygulamak için tüm  resmi  ve  sivil kurumlarla  işbirliği içinde çalışılmasını  ve  her türlü   istismar  ve  hak  ihlallerinin  önlenmesine yönelik etkin  önlemler acilen almasını  istiyoruz. Yumurtalık  İlçesinde  yaşanan  olayı  kınıyoruz.  Adana  Barosu ve  Adana Barosu  Çocuk Hakları  komisyonu  olarak; Çocuklara yönelik tüm hukuksuzluklarda onların yanında olacağımızı, çocukların  istismarı ve  çocuk  haklarının  ihlallerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşırız” dedi.