Cezaevlerinde çok sayıda ağır hasta tutuklu ve hükümlü bulunduğu hatırlatan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, tahliyeye şu sözlerle tepki gösterdi: “Aradan 27 yıl geçmesine rağmen tavizsiz bir devlet politikasıyla adalet alenen tecelli ettirilmemiştir. Bir hukuk ve hak savunucusu olarak hasta bir mahkumun sağlık sorunları nedeniyle tahliye olmasında elbette behis yoktur ve her zaman bu halleri savunacağız. Ancak Cumhurbaşkanı'nın bu kararı karşısında cezaevlerinde kaç hasta mahkum var bilmiyoruz ama bakanlık bu sayıyı açıklamalı ve bu hastalarla ilgili de şeffaf bir çalışma yürütmelidir. İşte o zaman bu karar herkese eşit bir tavırla alınmış olabilecektir.

Dahası, Cumhurbaşkanı tarafından affedilen kişinin, çekmesi gereken cezası ulusal bir gösteriyle özgürlük olarak gözlerimizin önünde kendisine bahşediliyor. Devletten af ve himaye görmeleri onları hiç bir şekilde suçsuz kılmayacaktır.

Sivas'ta yaşananlar daha dün gibi aklımızda, yüreklerimizde ve affetmediğimiz vicdanlarımızdadır. Unutmadığımızı, unutmayacağımızı ifade ederken, bu uygulamayla Madımak’ın bir kez daha yakıldığını, insanların öldürüldüğünü hissediyoruz. Ve bizlerin "dede" olarak bildiği insanların ellerinde benzin bidonu değil, saz ve dillerinde söz vardır. Katliamda hayatını kaybeden insanlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.”