“Basına yansıyan şekliyle üç gün önce Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Kurban Bayramında taşımanın ücretsiz olması talebiyle verilen önerge sonrası bir önergede 30 Ağustosta da ücretsiz olması yönünde verilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ikinci önerge verilmesi üzerine  “ikisi aynı mı 30 Ağustos herkesin ortak değeri değil ormancılar günü gibi birşey” şeklinde değerlendirme yapıp önergeye karşı çıkmıştır.

İhanet söylemi olan bu yaklaşımı biz Baro Başkanları olarak reddediyoruz. Hiç kimse hele hele yönetici konumunda olanlar milli ve manevi değerlerimizi reddedemez. Bu devlete bayrağa cumhuriyete karşı bir tavır olup ihanettir. 30 Ağustos emperyalizme karşı kazanılmış bırakınız Türk Milletini insanlığın bir bayramıdır. 30 Ağustos 26 Ağustos 1071 de Alparslan’la adım attığımız Anadolu’da yok olmaktan kurtulduğumuz 1699 Karlofça’dan bu yana ilk defa toprak kazandığımız topraklarımızı geri aldığımız günü temsil eder.

30 Ağustos Meydan Muharebesi Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Zafertepe’den bizzat yönetilmiştir. Büyük taarruz 26 Ağustosta başlayıp 9 Eylül de İzmir’in kurtuluşu ile son bulmuş ve büyük önderimize bu savaş münasebetiyle gazi unvanı verilmiştir.

Bugün oturulan mevki ve makamlar varsa bu ve benzeri zaferlere borçlu olduğumuzu bilmek ve şehitler huzurunda ihtiramla eğilmek gerekir. Küstahlıkla, makam şımarıklığıyla dökülen kanları şehitleri emek verenleri aşağılayıp itibarsızlaştırarak değil.

Bu aşağılama, itibarsızlaştırma zihniyetini, söylemini nefretle kınıyor Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’ı istifaya davet ediyoruz.”

Adana Barosu

Ankara Barosu

İstanbul Barosu,

İzmir Barosu

Gaziantep Barosu

Mersin Barosu

Burdur Barosu

Aydın Barosu

Amasya Barosu

Balıkesir Barosu

Kırklareli Barosu

Trabzon Barosu

Bolu Barosu

Tekirdağ Barosu

Yalova Barosu

Düzce Barosu

Sinop Barosu

Bilecik Barosu

Eskişehir Barosu

Niğde Barosu

Edirne Barosu

Manisa Barosu

Denizli Barosu

Kırıkkale Barosu

Malatya Barosu

Iğdır Barosu

Gümüşhane Barosu

Kocaeli Barosu

Muğla Barosu

Çanakkale Barosu

Tokat Barosu

Elazığ Barosu

Kastamonu Barosu

Isparta Barosu

Uşak Barosu

Giresun Barosu

Artvin Barosu

Yozgat Barosu

Bartın Barosu

Osmaniye Barosu

Ordu Barosu

Zonguldak Barosu