Ulaşımdan sağlığa, eğitimden altyapıya kadar çok sayıda sorunla boğuşan Doğankent'in sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Ayhan Barut, "Doğankent ilçe olursa Yüreğir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin iş yükü de hafiflemiş olacak ve yöre halkı daha kısa sürede daha çok hizmet alır hale gelecektir" dedi. 

"AYRIM GÖZETMEDEN HERKES DESTEK VERMELİ"

Tamamlanmayan Karataş Yolu, olmayan hastanesi ve yurttaşların yaşadığı sorunlarla 'Yaşanılamaz' bir yer haline gelen Doğankent'in hizmet alabilmesi için mücadelesini sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Doğankent ilçe olsun" istemiyle yasa teklifi kazırladı. Sorunlarla boğuşan Doğankent'in kaderinin bu olmadığına dikkat çekerek hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan Ayhan Barut, siyasi ayrım gözetmeksizin herkesin bu teklife destek sunmasını istedi. 

"YAŞANILAMAZ BİR YER HALİNE GELDİ"

Doğankent'in bağlı olduğu Yüreğir ilçesinin her geçen gün aldığı iç ve dış göç sebebiyle nüfusunun çok arttığını anlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu bölgeleriyle, Ceyhan, Kadirli, Kozan ve Aladağ gibi ilçelerden göç alan Yüreğir’in nüfusu yaklaşık 420 binlere ulaşmıştır. Adana’nın karayolu ve demiryolu kapasitesinin büyük yoğunluğunu Yüreğir ilçesi ağırlıklı olarak çekmektedir. Yüreğir ilçesinde ayrıca, Organize Sanayi bölgesinin bir kısmı ile Büyük Toptancılar Sitesi, Keresteciler ve Mobilyacılar Sitesi, Demir Toptancıları Sitesi ve Traktörcüler Sitesi gibi Adana sanayisinin lokomotifleri bulunmaktadır. Artan nüfusu ile birlikte Yüreğir ilçesi sahip olduğu sosyal ve kültürel varlıklarını koruyamamakta, tarımdan sanayiye, ulaşımdan eğitime, sağlıktan adalete en temel hizmetleri ilçede bulunan tüm mahallelere eşit ve adil olarak verememektedir. Yüreğir ilçesinde yaşanan yoğun göçün dikkate alınması, ilçede yaşanan sosyal kültürel ve ekonomik açıdan karşılaşılan sorun ve sıkıntıların giderilmesi, merkezi ve yerel yönetimler tarafından verilmesi gereken kamu hizmetlerinin aksamadan hızlı, eşit ve adil bir şekilde verilmesi için Doğankent'in ilçe olmasını istiyoruz. Doğankent ilçe olursa Yüreğir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin iş yükü de hafiflemiş olacak ve yöre halkı daha kısa sürede daha çok hizmet alır hale gelecektir."

İŞTE O TEKLİF

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Meclis'e sunduğu yasa teklifinde şunlar yer aldı:
"MADDE 1- Doğuda Ceyhan Nehri, batıda Seyhan Nehri, güneyde Karataş ilçesi sınırı ve kuzeyde Yüreğir ilçesinin Aydıncık ve Sağdıçlı mahalleleri ile sınırlı alanda bulunan mahalleleri kapsayan, merkezi Doğankent Bahçelievler Mahallesi olmak üzere, Adana ilinde DOĞANKENT adında bir ilçe kurulmuştur.
MADDE 2- Bu Kanunla kurulan ilçede, merkezi idare tarafından oluşturulacak teşkilata ait kadroları ihdas etmeye Cumhurbaşkanı yetkilidir.
Geçici Madde 1- Bu kanunla kurulan ilçede, İlçe İdare Kurulu oluşturuluncaya kadar, ilgili işlemlerde eskiden bağlı bulunduğu il ve ilçenin, il ve idare kurulları görevli ve yetkilidir.
Geçici Madde 2- DOĞANKENT ilçesi belediye seçimleri, ülke genelinde ilk mahalli idareler seçimiyle birlikte yapılır.
MADDE 3- Bu Kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."