Avrupa Birliği (AB) Sürdürülebilir Kalkınma için Ar-Ge ve Danışmanlık Merkezi (RDCC) Başkanı Hanifi Atlı, başarılı olmanın en önemli adımlarının  ‘düşünme, istişare, karar ve hareket’ olduğunu bildirdi.

Hanifi Atlı, Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi’nde düzenlenen; ‘Çalışmada Başarı’ konulu seminere konuşmacı olarak katıldı. Okulun fizik laboratuarında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen etkinlikte öğrencilere bilimin ve Ar-Ge (araştırma-geliştirme) çalışmalarının önemini anlatan Atlı, deneyim ve tecrübelerini de onlarla paylaştı. Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Proje Kulübü’nce organize edilen oturumda; dünyada ilme verilen değer ve Ar-Ge çalışmalarının önemini anlatan Atlı, RDCC’deki bazı araştırmalardan örnekler de verdi.

 

''BİLİM SORGULAMAYA DAYALI''-

Tarihini iyi tanıyan insanların, bilim alanında ve hayatlarında hep başarılı olduğu yorumunda bulunan Atlı, “Bilim, sorgulamaya dayalıdır. Sorgulamalısınız. Her konuda bir alternatif bulmalısınız. Geçmişte bilim insanlarımız ve düşünürlerimiz birçok şey bulmuşlardır. Ama aktaramamışlar adeta bir sır gibi saklamışlardır. Sizler araştırmalı ve buluşlarınızı insanlığa aktarabilmelisiniz” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek’in; “Kısmette varsa uçmak, engel değil balık olmak” sözünü hatırlatan Hanifi Atlı, bu sözün kendisine ilham verdiğini belirterek, “ Ben bir mucit değilim. Ben, var olanın değerlendirmesini yaparım” ifadesini kullandı.

 

“BUGÜNÜN SORUNLARINI MUTLAKA ÇÖZMELİYİZ”

Toplum olarak başarılı olmanın yollarını; ‘düşünme, istişare, karar ve hareket’ olarak sıralayan Atlı, çalışma prensiplerindeki temel ilkeler ile ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. Atlı, bu prensipleri kısaca şöyle anlattı; “Ahlak, dürüstlük, sorumluluk, yasa ve kurallara saygı, diğer yurttaşların haklarına saygı, çalışmayı sevme, tasarruf ve yatırım yapmak için çırpınmak, fazladan çalışma isteği ve dakiklik.”

Burç Vural Lisesi proje Koordinatörü Bülent Yaman da, “Bugünün sorunlarını mutlaka çözmeliyiz ama gelecekte sorunla karşılaşmamak için bugünden adım atmak lazım. Hedefimiz, yalnızca önümüzdeki çıkan yangınları söndürmek değil yangınları önleyici tedbir almak olmalı” ifadesini kullandı.

Proje hazırlamanın önemli bir kazanım olduğunu belirten Yaman, Avrupa’daki Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili birikimlerini öğrencileriyle paylaşan Hanifi Atlı’ya teşekkür ederken, öğrencilerin Ar-Ge ve proje çalışmalarına yönelik vermiş olduğu katkı ve desteklerinden dolayı, Atlı’ya teşekkür belgesi sundu.