Yeni haftanın ilk gününe damgasını vuran, Türkiye tarihinde ik kez gerçekleşen şok gözaltı dalgasında gözler Genelkurmay’daydı. 40’ı aşkın emekli ve muvazzaf askerin gözaltına alındığı, bir çok noktada arama yaptığı gün nefesler tutulmuş şekilde TSK’dan gelecek bir açıklama bekleniyordu. Ancak öyle olmadı.. TSK’dan dün ve bugün bu saate kadar gözaltılara ilişkin bir açıklama gelmedi.

PAŞA MISIR’A GİTMEDİ

Çünkü TSK yaşanan gelişmeleri dikkatle izliyor. Yaşananlara çok önem verildiğinin en önemli göstergesi Genelkurmay Başkanı’nın Mısır gezisini iptal etmesi oldu. Org.İlker Başbuğ dün akşam çıkması beklenen resmi Mısır ziyaretini iptal etti ve bugüne erteledi.

SABIR TAŞIYOR MU?

Başbuğ daha önce bir çok kez TSK’ya yönelik asimetrik psikolojik harekat olduğunu dile getirmiş ve son olarak bir süre önce de bir gazete yaptığı özel açıklamalarda sabırlarının taşmak üzere olduğu mesajını vermişti.

Başbuğ açıklamalarında psikolojik harekatı gerçekleştirenlerin arkasında odaklardan haberdar olduklarını belirtmiş ve önemli bilgilere ulaştıklarını söylemişti. Bağbuğ bu açıklamasındaki en kritik cümle ise “Sabrımız taşarsa bildiklerimizi halka açıklayağız” sözü olmuştu.

ŞİMDİ NE OLACAK ?

Şimdi gözler Org. Başbuğ ve Genelkurmay Başkanlığı’nda.. Başbuğ konuşacak mı, yoksa süreci sessizce izleyecek mi? İlker Paşa “Sabrımız taşarsa bildiklerimizi açıklarız” dediği şeyleri açıklamaya başlayacak mı?

Paşayı eleştirenler, "Paşa’nın konuşması için ille de Genelkurmay'ın basılması mı gerekiyor ?" diye tepki gösterirken, bu eleştiriye karşı çıkanlar, "Paşa susarak iyi yapıyor.. Söz yargıda!" diyor.