30 Ağustos 1922'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zafere ulaşılan tarih olduğunu anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay “Bu tarih aynı zamanda, Türk insanının tebaa olmaktan çıkıp, tüm bireylerinin aynı ve eşit haklara sahip olduğu, bağımsız bir devlet olmasının da başlangıcıdır. Lozan Antlaşması sonrasında Atatürk ilke ve devrimleri ışığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 30 Ağustos ruhunun verdiği güç ve güvenle bugünlere gelmiştir” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ BİLİM VE AKIL YOLUNDA İLERLEMELİYİZ”

Türkiye Cumhuriyetinde, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla yetişkiniyle birlikte, adalet, barış ve huzur içinde yaşamasının herkesin ortak temennisi olduğunu aktaran Başkan Akay “Bunu hayata geçirmenin görevi, bu Cumhuriyetin insanları olarak hepimizindir.  Bunun ilk şartı, Atatürk’ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda ilerlemektir.” dedi.

“30 AĞUSTOS HER TÜRLÜ KARANLIĞA GÜNEŞ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Başkan Akay şöyle devam etti;

“Bizler Türk ulusu olarak, 99 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attık. Bu zaferle ulusumuz bağımlılığa, köleliğe, boyunduruğa ve teslimiyete karşı en güzel, en cesur karşılığı vermiştir. Bu Büyük zafer; demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti ve halkınındır. 30 Ağustos, ülkemizi tehdit etmeye, bölmeye ve karıştırmaya çalışan her türlü karanlığa karşı daima Güneş olmaya devam edecektir. Ulusumuzun yeniden dirilişini taçlandıran 30 Ağustos Zaferini  canlarıyla, kanlarıyla kazandıran başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”