Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Arife günü çeşitli ziyaretlerde bulundu, bayramlaşma programlarına katıldı. Başkan Sözlü’nün Arife günü ilk durağı Asri Mezarlık’taki Şehitlik oldu. Burada, Adana Valisi Mustafa Büyük ve kentin sivil-askeri erkanıyla birlikte şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyen ve dua eden Başkan Sözlü, şehit yakınlarıyla görüştü, şehitliklere karanfil bıraktı.

Başkan Sözlü daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı ve personelle bayramlaştı. Ziyaretlerin ve bayramlaşmaların tamamına Adana Valisi Mustafa Büyük’le birlikte katılan Başkan Sözlü daha sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve İtfaiye personeliyle, ardından da Fatih Polis Lokali’nde İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle bayramlaştı.

Bayramlaşma törenlerinin tamamlanmasından sonra sırasıyla Şehit Uzm. J Çvş. Faik Balcı ve Şehit Polis Memuru Fazıl Bahar’ın aileleri ziyaret edildi. Şehit ailelerinin ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okundu ve şehitlerin ruhları için dualar edildi. 

Başkan Hüseyin Sözlü, şehit aileleriyle bir araya gelmelerinin devlet ve millet adına bir şükran ziyareti olduğunu belirterek, “Evlatlarını yetiştirip vatan, millet, devlet uğruna feda eden ailelerimiz ‘vatan sağolsun’ diyebilmişlerdir. Evlatlarını toprağa verip, ‘vatan sağolsun’ diyenlere şükran borcumuz vardır” dedi.