Başkan Hüseyin Sözlü, Kamerunlu konukları Jean Gakam, Joseph Motombi ve Declan Nzella’yı makamında misafir ederken, kendisine hediye edilen bu ülkeye özgü el oyması ahşap objeleri ve bronz heykelcikleri kabul etti. Başkan Sözlü, ziyaret anısına Kamerunlu konuklarına plaket ve bozkurt heykelciği armağan etti.
Kamerun Devlet Maden Şirketleri CEO'su Jean Gakam, ülkesinde asfalt yol yapımına ihtiyaç duyulduğunu, bunun için Türkiye ile işbirliği zemini ararken, Adana’yı tercih ettiklerini söyledi. Jean Gakam, ülkesinde asfalt yol yapımı için yeterince hammadde üretimi olduğunu, ancak makine ve ekipman konusunda destek arayışında olduklarını dile getirdi. Gakam, Kamerun’daki elmas, altın ve demir madenlerinin işletilmesi konusunda da Türk iş adamlarıyla yatırım ortaklıklarına girişebileceklerini aktardı.
‘ASFALT YOL TEKNOLOJİSİNDE ALMANYA İLE YARIŞIYORUZ’
Başkan Hüseyin Sözlü de Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle ekonomik ve kültürel işbirliğinin gelişmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çalışmalar yürüttüğünü, Adana olarak buna katkı sağlamaktan mutlu olacaklarını söyledi.
Kamerun’a asfalt yol yapımı konusunda yardımcı olabileceklerini vurgulayan Başkan Sözlü, “Asfalt yol yapımı için petrolün yan ürünü olarak elde edilen bitüme ihtiyaç var. Kamerun’da rafineri olduğunu ve asfalt üretimi için yeterince bitüm üretildiğini öğrendik. Türkiye ise asfalt yol yapımında kullanılan makine ve ekipman üretimi konusunda Almanya ile yarışıyor. Davet almamız halinde teknolojimizi, bilgi birikimimizi Kamerun’la paylaşma, Adanalı iş adamlarıyla bu ülkede yatırım zeminini oluşturma noktasında bir heyeti en kısa zamanda göndermek isteriz. Kamerun’un ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinde pay sahibi olmak bizleri mutlu eder” diye konuştu.